Bierlokaal De Veste, Leiden

Onze waardering:

Translate:

Over Bierlokaal & Muziekcafé De Veste

Met 18 taps en meer dan 150 bieren op fles en blik mag Bierlokaal & Muziekcafé De Veste zich met recht één van de beste bierspots van Leiden noemen. Tijdens de coronaperiode heeft Studio De Veste een ware bier-metamorfose ondergaan en heeft nu een ruim assortiment aan bier. Het is dan ook niet voor niets dat de naam Studio De Veste is veranderd in Bierlokaal & Muziekcafé De Veste.

Een paar minpunten: de website van De Veste lijkt niet te werken en tijdens de coronaperiode werd het café op last van burgemeester gesloten omdat het de sluitingstijden overtrad. Burgerlijke ongehoorzaamheid zullen we dat maar noemen. Een jeugdzonde, die we maar zullen vergeven, want om het verleden los te laten, moet je bereid zijn te vergeven.

Wij dronken er een Jai Alai (IPA, 7,5%) van Cigar City Brewing uit Tampa, Florida (VS), een Wild Sour Series: Triple Berry (sour-Fruited, 5,2%) van Destihl Brewery uit Bloomington, Illinois (VS), een Rodenbach Grand Cru (Vlaams Rood Bruin, 6,0%) van Rodenbach uit Roeselaere (België) en een Stronger Things (zwaar blond, 7,8%) van Cierzo Brewing uit Zaragoza (Spanje)

Adres: 2e Binnenvestgracht 15, 2312 BZ Leiden

In de buurt

Bierlokaal & Muziekcafé De Veste ligt op minder dan 200 meter lopen van Leiden Centraal. In de directe omgeving vind je een aantal musea, zoals het Museum Volkenkunde (wereldcultuur), museum De Lakenhal (kunstmuseum met werken van Rembrandt), molenmuseum De Valk (18e eeuwse windmolen en museum) en Rijksmuseum Boerhaave (Nederlandse wetenschap en geneeskunde). Verder is de Morspoort een mooi historisch herkenningspunt en is molen De Put ook een aanrader. In deze buurt van deze laatste twee vind je ook een andere bierspot, Lemmy's Bier- en Whiskycafé die een bezoek meer dan waard is (en die nog op ons to-do lijstje staat).