Klein Duimpje, Hillegom

Onze waardering:

Translate:

Over Klein Duimpje

Brouwerij Klein Duimpje, opgericht in 1997, is inmiddels alweer bijna een oudgediende in de Nederlandse bierwereld. Hoewel het nog altijd een kleine brouwerij is, zijn er in de afgelopen jaren wel grote stappen gemaakt. In 2011 werd een nieuw pand betrokken aan de Hyacintalaan 2 in Hillegom in het oude pand van een bollenkweker vlakbij het Shelltankstation aan de Leidsetraat. Daar heeft Klein Duimpje nu een brouwerij met proeflokaal dat geopend is op vrijdag, zaterdag en zondag.

Klein Duimpje kennen we dus niet alleen van de broodkruimels en de zevenmijlslaarzen, maar ook van het bier. Het assortiment is groot en het voert te ver om alle bieren te vermelden. Daarom laten we het bij enkele Kleine Duimpjes waaraan we in het verleden wel eens zogen, zoals de Tulpenbok, de Blauwe Tram, de Rogge Kuyt, de GIPA (met gagel), de Slobberbok (prijswinnaar op het PINT Bokbierfestival), de Rauch Lager,  Erik de Noorman, de Hillegomse Hangkous en de Zevenmijlslaarzen. Voor het gehele assortiment verwijzen we naar hun website.

Wij waren er voor de lancering van de RePorter, het bier dat bij Klein Duimpje gebrouwen werd voor en door de studenten van niveau 2 van de StiBON bieropleiding.

Adres: Hyacintenlaan 2A, 2182 DE Hillegom, website

In de buurt

Hillegom is een plaats en gemeente met meer dan 20.000 inwoners in de Bollenstreek in de provincie Zuid-Holland. Hoewel de inwoners van Hillegom daar zelf anders over denken en meer gericht zijn op Haarlem, hebben wij ze in Leiden en omgeving geplaatst. Daar is geen echte reden toe, behalve dat het voor ons handig was. De zandgrond in de omgeving van Hillegom maakt het uitstekend geschikt voor de bollenteelt en dat is meteen de grootste attractie. Je zou een bezoek aan Klein Duimpje bijvoorbeeld kunnen combineren met de beroemde Keukenhof in Lisse. Of een kijkje nemen bij de praalwagens van het bloemencorso dat ieder jaar op de eerste zaterdag na 19 april van Noordwijk aan Zee via Sassenheim, Lisse, Hillegom, Bennebroek en Heemstede naar Haarlem rijdt. In augustus is er ook nog een bloemencorso van Leiden va Rijnsburg naar Katwijk aan Zee. Tot slot zijn er in de plaats Hillegom zelf aardig wat bezienswaardige monumenten, zoals het Hof van Hillegom, het Klokgeveltje, de Oude Pomp en de Bollenschuur Ruigrok.