Beerstro, Lille

Onze waardering:

Over Beerstro

Beerstro presenteert zichzelf als een taverne moderne,  oftewel een ouderwetse herberg in een modern jasje. Wat houdt dat in? Een simpele keuken met verse gerechten en een uitgebreide bierkaart met 14 bieren van de tap en 30 op fles. Het moderne jasje zit hem echter vooral in het 'efficiënte en innovatieve servicesysteem'. Bij service denk je meteen aan een hoffelijke of joviale barman of een bardame in wiens ogen je kunt verdrinken. Niets van dat alles. Het 'efficiënte en innovatieve servicesysteem' bestaat er uit dat je een soort credit card krijgt van de bediening waarmee je naar de taps moet lopen om je eigen bier te tappen. De service is hier letterlijk self-service.

Efficiënt? Dat zeker, maar wel alleen voor de horecaondernemer die op zijn personeel kan besparen. Als klant betaal je gewoon de volle mep. Innovatief? Niet echt. We kwamen een dergelijke systeem eerder tegen bij foodhall Mout in Hilversum en bij Cambrinus in Zutphen. Verschil is echter dat je daar kunt kiezen of je zelf wilt tappen of dat het gewoon ouderwets voor je getapt wordt, bij Beerstro sta je er helemaal alleen voor en moet je je eigen biertjes doppen. Lollig? Dat wel, maar na 2 keer je bier tappen hadden wij het wel gezien en verlangden wij alweer terug naar een frisse barman of zwoele bardame. En bovendien zijn de taps zo afgesteld dat zelfs een leek niet mis kan tappen. Dat maakt het wel wat saai. Voor herhaling vatbaar? Niet echt, maar als het echt niet anders kan, dan doen we heus wel mee. Wij zijn immers reuzehip en -modern.

De superheerlijke hamburger en de misdadig lekkere steak tartaar vergezelden wij van een St. Louis Premium Faro van brouwerij Van Honsebrouck, een This is Not a Pils van La P'tite Maiz', een Camden Pale Ale van de Camden Town Brewery (een bierspot die wij al eens bezochten) en een Tank 7 van Boulevard. Laat je niet misleiden door de bakken friet op de foto. Daar hebben we er maar een paar van genomen. Het leven moet immers in balans zijn. En het bier ook (#bierinbalans)!

Adres: 10 Rue du Pont Neuf, 59000 Lille, Frankrijk, website

In de buurt

Beerstro vind je in de wijk Vieux Lille. Dit is het oude stadscentrum van Lille en een must voor iedereen die van kleine, gezellige steegjes houdt. De hoofdstraat van het historische centrum is de Rue de La Monnaie. Ga erheen op zondag, dan is er een leuke markt met etenswaren en leuke snuisterijen. Bezoek ook de Rue de Gand, dé restaurantstraat van de stad. In deze wijk vind je ook de kathedraal Notre-Dame-de-la-Treille, het geboortehuis van Charles de Gaulle, het Musée L'Hospice Comtesse, het Musée des Canonniers de Lille en de beroemde patisserie Méert, die wij maar oversloegen omdat we natuurlijk bezig waren met ons Bier in Balans regime.

In Vieux Lille vind je ook de meeste hippe bierspots. Zo bezochten wij ook de craft beer pub La Capsule aan de Rue des Trois Mollettes en de Vivat Factory op het Place Gilleson.