Ambräusianum, Bamberg

Over Ambräusianum

Ambräusianum is een relatief nieuwe loot aan de bierstam van Bamberg. In 2004 openden Ambros Michael Mahr, een telg van de Mahr's familie, en zijn vrouw Heike Görmann in hartje centrum van Bamberg de deuren van hun Gasthausbrauerei. De ligging van Ambräusianum met het uitzicht op de Katzenberg en de Bamberger Dom en de koperen ketels die in tegenstelling tot veel andere brouwerijen in Bamberg zichtbaar en centraal in het Gasthaus staan, zijn de grote blikvangers. Je kunt hier terecht voor een hapje eten (specialiteit van keuken is de Braumeisterschnitzel) en natuurlijk het eigen bier.

Op de kaart staan: Hell, Dunkel, Bernsteinweizen en als seizoensbieren het Sandkerwa-Festbier (augustus) en Bock en Doppelbock (november).  Geen fratsen met rauchbier of ungespundetes hier, gewoon eerlijk Duits bier. Wij dronken er een Hell en een Dunkel.

Adres:

In de buurt

Ambräusium ligt aan de Dominikanerstrasse vlak naast Schlenkerla. Vanaf het terras heb je via de Katzenberg een mooi uitzicht op de Domplatz en de Dom van Bamberg. In hotel Alt-Ringlein kun je prima overnachten voor een redelijke prijs, maar ook goed eten en drinken. Dat laatste geldt ook voor de restaurants Kachelofen en Scheiners am Dom. Naast de Dom vind je twee musea: het Historisches Museum Bamberg en het Diözesanmuseum Bamberg. De Obere Sandstrasse is een straat met winkels, cafés en restaurants. Datzelfde geldt voor de Dominikanerstrasse en de Herrenstrasse. Genoeg te beleven hier.