Sabie Brewing, Sabie

Onze waardering:

Translate:

Over Sabie Brewing

Sabie Brewing is een kleine brouwerij in het bergstadje Sabie (Mpumelanga). De brouwerij werd opgericht in 2012 en heeft als missie om het best mogelijke bier te brouwen zonder enige concessies te doen aan de kwaliteit. In 2023 werd Sabie Brewery gekocht door Hops Hollow Country House op 33 kilometer van Sabie Brewing in de Long Tom Cannon, dat naast verhuur van accommodaties ook een craft bier brouwerij heeft en zichzelf afficheert als de 'highest brewery in Africa'.

Met de nieuwe eigenaar en nieuw management waait er ook een nieuwe wind bij Sabie Brewing met het streven om elke maand nieuw eten en bier op de kaart te zetten, evenals één keer per maand livemuziek en activiteiten zoals Jenga. Met het nieuwe management ligt de nadruk op dit moment ook veel meer op het 'food' dan op het 'craft beer'. Wat te denken van gerechten als loaded fries, beeramisu, chicken Alfredo pizza, beer battered fish and chips crab with curry sources, imported salmon steak en salted fried chicken.

Voor meer informatie over het bier moet je iets dieper graven. In het assortiment vind je onder andere de Glynn's Gold (English pale ale, 5,0%), de Long Tom Lager (lager Munich dunkel, 5,0%), de Dravinian Draught (IPA, 5,5%), de Wheelbarrel Weiss (witbier, 4,7%), de Safari Gold (blonde/golden ale, 4,0%), de Shangaan Stout (stout, 4,7%) en de Cockney Liz Wild Card (other, 5,0%). De lijst gaat nog wel even door, zoals het een craft brewer betaamt.

Adres: 45 Main Rd, Sabie, 1260, Zuid-Afrika, website

In de buurt

Sabie is een dorp met ongeveer 10.000 inwoners gelegen aan de oever van de gelijknamige rivier Sabie. Sabie is onderdeel van de gemeente Thaba Chweu in de Zuid-Afrikaanse provincie Mpumalanga en ligt op 360 kilometer ten oosten van Johannesburg en op ruim 60 kilometer ten westen van het Krugerpark. Een ideale stopplek op weg naar het Krugerpark. Het dorp is ontstaan toen in de omgeving goud werd gevonden. Tegenwoordig is bosbouw de belangrijkste economische pijler. De bosplantages rond Sabie vormen een van de grootste door de mensen gemaakte bossen ter wereld. Het dorp wordt door toeristen bezocht vanwege dit boslandschap, maar ook vanwege de watervallen in de omgeving.