CBC Brewing, Paarl

Onze waardering:

Translate:

Over CBC Brewing

Cape Brewing Company, oftwel CBC Brewing, is gevestigd aan de Spice Route in Paarl op de helllingen van de Paarl Mountain en brouwt hier sinds haar oprichtingsjaar (2011). Passie voor het brouwen van bieren heeft CBC Brewing tot één van de meest succesvolle ambachtelijke brouwerijen in Zuid-Afrika gemaakt.

Onder leiding van een Duitse meesterbrouwer produceert de brouwerij jaarlijks ongeveer 30.000 hl om hun vier vaste bieren: Pilsner (5,0%), Lager (4,8%), Krystal Weiss (4,5%) en Amber Weiss (5,2%) – te maken, evenals speciale (seizoens)edities zoals Harvest Lager (6,1%), Mandarina Bavaria IPA (6,5%), Oktoberfest Beer (6,1%), Imperial IPA (7,5%) en Red Weiss (6,0%). Dat ze bij CBC Brewing niet stilzitten blijkt wel uit het feit dat er inmiddels nog soorten op de markt zijn gebracht: West Coast IPA (6,5%), Mandarina Weiss (5,4%), Dunkel (5,0%), Pale Ale (4,5%), Raspberry Krystal Weiss (4,5%) en een Lite Lager (3,5%). Allemaal dik in orde, niet heel spannend, maar van goede kwaliteit. Dat kun je wel aan een Duitse brouwer overlaten, zeker met zo'n brouwinstallatie en zeker met een goed team van enthousiaste medewerkers naast zich.

Adres: Suid-Agter-Paarl Rd, Paarl, 7624, Zuid-Afrika, website

In de buurt

CBC Brewing is gevestigd in de omgeving van Paarl, een stad  ongeveer 60 km ten noordoosten van Kaapstad in de provincie West-Kaap. De plaats behoort tot de gemeente Drakenstein in het district Kaapse Wynland en heeft 112.000 inwoners. Het was de derde stad op de Kaap die werd gesticht door Hollanders en wordt gekenmerkt door de Bergrivier en de Paarlberg. De naam van de stad is afkomstig van de karakteristieke berg waaraan het stadje ligt. De ronde top van de berg glinsterde zodanig na regenbuien volgens bezoekers dat hij leek als een parel in de zon. De plaatselijke bevolking zag er overigens eerder een schildpad in. Maar de naam Paarl was geboren. Paarl werd tijdens de apartheid ingedeeld in een gebied boven de Bergrivier (Paarl) en een gebied onder de Bergrivier (Oost-Paarl) waar de gekleurde Zuid-Afrikanen gedwongen werden gehuisvest. Hoewel men sinds 1990 vrij is in de woonkeuze, wordt daar nog weinig gebruik van gemaakt.

De industrie in de stad bestaat uit textiel- en metaalfabrieken en in de omgeving vind je wine farms. Paarl ligt in de vruchtbare Berg River Valley. Dit gebied is vooral bekend vanwege de Koöperatieve Wijnbouwers Vereniging (KWV); de grootste wijncoöperatie van Zuid-Afrika. En hier worden wijnen gemaakt. Dit gebeurt ook in het naburige Nederburg, een elegant landhuis in Kaaps-Hollandse stijl en waarschijnlijk het bekendste wijnhuis van Zuid-Afrika. De wijnveiling die elk jaar in april wordt gehouden, is een belangrijk sociaal en zakelijk event.

Je vindt in Paarl ook het Afrikaanse Taalmonument en een Taalmuseum. Volgens sommigen is het Afrikaans als taal vanuit hier vastgelegd. In 1990 werd Nelson Mandela vrijgelaten uit de Victor Verster-gevangenis nabij Paarl. Dit is de gevangenis waar hij de laatste twee jaar van zijn gevangenschap doorbracht. De gevangenis is nog steeds in gebruik dus niet te bezoeken, tenzij je zelf iets op kerfstok of een bekende van je is en je zin hebt in een conjugal visit.