Woodstock Brewery, Kaapstad

Onze waardering:

Translate:

Over Woodstock Brewery

De Woodstock Brewery werd opgericht in 2014 in een oude verffabriek en is inmiddels uitgegroeid tot één van de beste craft brouwerijen van Zuid-Afrika. Het verhaal van de Woodstock Brewery is een liefdesverhaal over gemeenschapszin en creativiteit en schijnt een heel ander licht op een ondergewaardeerde buitenwijk van Kaapstad. Bij de Woodstock Brewery nemen ze het vak van brouwer zeer serieus: ze werken met de beste ingrediënten, met toegewijde kunstzinnige ambachtslieden met de juiste uitrusting. Daarbovenop gebruiken ze Zuidafrikaanse slang om zichzelf te beschrijven met termen als 'gees' en 'stokedness', die zoveel betekenen als 'great vibe' en 'enthousiasme'. In de beerhall/taproom met terras kun je een hapje eten en natuurlijk het eigen bier drinken.

Die serieuze toon laat Woodstock Brewery varen in hun bierassortiment. Hier gebruiken ze frivole namen als Born Slippy (lager, 4,0%), Happy Pills (pilsener, 5,0%), Danzn (Munich Weiss, 5,0%), Slice of Life (session IPA, 4,5%), Rhythm Stick (English pale ale, 4,5%), Pot Belge (Amber ale, 5,5%), Californicator (IPA, 6,5%) en Mr. Brownstone (Hazelnut brown ale, 5,2%). Hier slaat shits, giggles, sex, drugs en rock ‘n roll de klok.

 

Adres: 252 Albert Rd, Woodstock, Cape Town, 7925, Zuid-Afrika, website

In de buurt

De Woodstock Brewery vind je - niet geheel verrassend - in de wijk Woodstock. Dit was lang een oude, minder bekende en in de vergetelheid geraakte wijk van Kaapstad. Maar tegenwoordig is het een van de hipste wijken van de stad, een plek waar veel verschillende culturen samensmelten en met vele leuke bezienswaardigheden. Eén van de leukste spots is de Old Biscuit Mill, een plek waar creatieve geesten samenkomen. Iedere zaterdag is hier de Neighbourgoods Market, een food market met live muziek met eten van over de hele wereld, verse groenten en fruit, lokale producten en bloemen.

Woodstock is ook de place to be voor street art. Op bijna iedere hoek van de straat vind je wel een urban mural hier. Voor meer informatie, klik hier.

Andere tips:

  • De Treaty Tree is een oude melkhoutboom in Treaty Road waar in 1806 het vredesverdrag tussen de Engelsen en de Nederlanders na de Slag bij Blaauwberg werd ondertekend. Tot 1834 werden er slaven onder verkocht en samen met veroordeelden ook opgehangen;
  • De Woodstock-grot is een vrij grote maar ondiepe grot (het is meer een overhang) halverwege Devil's Peak;
  • De blokhutten van de King's, Queen's en Prince of Wales op Devil's Peak.
  • De Woodstock-gieterij op 160 Albert Road, Woodstock