Zwölf Apostel, Frankfurt am Main

Onze waardering:

Translate:

Over Zwölf Apostel

Zwölf Apostel, ook wel Zu den 12. Apostel genoemd, presenteert zichzelf als een levendige, rustieke brouwerijtaverne met een regionale keuken met Duitse (vlees)specialiteiten en zelfgebrouwen bieren. Op de menukaart staan vooral klassiekers, zoals Handkäse mit Musik, Knusprige Schweinehaxe, Schnitzel Wiener Art, Wurstteller, Leberkäse mit Spiegelei en nog veel meer.

Behalve dat de brouwerij de 'Erste Frankfurter Hausbrauerei' wordt genoemd, wordt er verder op de website niet veel verteld over de brouwerij en de ketels. Slechts op enkele pagina's staan foto's, zoals op Brauerei en Getränkekarte. Uit de eigen brouwketels komen twee biersoorten: Zwölf Apostel Hell (Lager-Helles, 4,6%) en Zwölf Apostel Dunkel (Munich Dunkel, 4,6%). Er is ook bier van andere brouwerijen, zoals van tap de Schöfferhofer Weizen van de Binding-Brauerei uit Frankfurt en van fles Schmucker Kristall en Schmucker Dunkel van Privatbrauerei Schmucker uit het Mossautal.

Adres: Rosenbergerstraße 1, 60313 Frankfurt am Main, Duitsland website

In de buurt

Frankfurt am Main is de grootste stad in de Duitse deelstaat Hessen met meer dan 700.000 inwoners en de op vier na grootste stad van Duitsland. Het is een stad met twee gezichten, enerzijds uitgegroeid tot een Europese metropool met alle kenmerken van een wereldstad en het voornaamste financiële centrum van Duitsland: de Deutsche Bundesbank en de Duitse beurs zijn er gevestigd, evenals de hoofdkantoren van verscheidene grote banken. Frankfurt staat daarnaast bekend als beurzenstad dankzij onder meer de Frankfurter Buchmesse, de jaarlijkse internationale uitgeversbeurs. Als zetel van de Europese Centrale Bank speelt de stad bovendien een grote rol in de Europese economie. Door de centrale ligging, het internationale vliegveld, het snelwegenknooppunt Frankfurter Kreuz en het treinstation is de stad een belangrijk verkeersknooppunt binnen Duitsland en Europa.

Frankfurt is een van de weinige Europese steden die wordt gedomineerd door hoge wolkenkrabbers. Hieraan heeft de stad haar bijnaam Mainhattan te danken.Maar onder de wolkenkrabbers vind je een schrikbarend ander beeld van Frankfurt, van armoede en daklozen en van verslaafden en goedkope en platte seks. Dat is het andere gezicht van Frankfurt dat ook beklijft na enkele dagen.

We hebben een paar tips voor in de omgeving van Zwölf Apostel:

  • Het Bethmanpark, een park van 3 ha in het stadshart, met een Chinese tuin met pagodes aan het water en bruggetjes;
  • De Zoo Frankfurt, dierentuin;
  • Het Museum Judengasse over het Joodse leven in de vroege moderne tijd;
  • Museum MMK voor moderne kunst.