Le Galopin, Auxerre

Onze waardering:

Translate:

Over Le Galopin

Op de website van Le Galopin (letterlijke vertaling: de egel) gaat het meer over de menukaart dan over de drankkaart, en dan specifieker over de bierkaart. Ze presenteren zichzelf dan ook als een bistro waar je voor de middagpauze of voor een lekkere hap met vrienden en collega's na het werk verrukkelijke gerechten kunt eten uit de snelle, simpele keuken in een gemoedelijke sfeer.

Wat onderbelicht blijft, is dat Le Galopin ook een uitstekende bierkaart en ook kan worden aangemerkt als heuse bierspot. De bierkaart is met 6 bieren van de tap en meer dan 50 bieren van fles (of blik) dik in orde. Op de tap vonden wij de Licorne Blonde (4,8%) en de Licorne Black (6,0%) van Brasserie Licorne uit Saverne (in de buurt van Straatsburg), de St. Bernardus Blanche (5,0%) van St. Bernardus uit Watou (België), de Barbar Blonde (honingbier, 8,0%) van Brasserie Levebvre uit Quenast (België) en dan ook nog twee craft bieren (bières artisanales), de Slash Mango (fruitbier, 8,0%) ook van Brasserie Licorne en de Florida Weiss (Berliner Weisse met passievrucht en vanille, 6,0%) van L'Havrais Bière uit Le Havre (Frankrijk). De bieren zijn ook nog eens redelijk geprijst met een maximum van € 4,00 voor een gals van 25 centiliter en een maximum vna € 7,50 voor een pint (50 cl). Tijdens happy hour (van 18:00 tot 21:00) gaan de prijzen voor veel pints ook nog eens omlaag naar € 6,00. Daar wordt een mense happy van.

Ook op de flessenkaart is veel te beleven. Meer dan 50 bieren en keurig netjes ingedeeld in categorieën: Blonde/Pale Ale, Ambrée (amber), Brune (donkere bieren), Blanches (witbier/Weizen), Porters/RIS/Stout, IPA en een heuse zuurkaart. Hier veel Belgische usual suspects, maar ook een paar pareltjes, zoals de Malpolon MPA (5,0%), de Fayar Barley Wine (15,0%!!), de Vitus Weizenbock (7,7%) uit Duitsland, de Crazy Hops Get Hop Stand Hop (6,7%), om er maar een paar te noemen.

Adres: Rue d'Égleny 20, 89000 Auxerre, Frankrijk, website

In de buurt

Auxerre is de hoofdstad van het Franse departement Yonne (Bourgogne) en ligt aan de gelijknamige rivier Yonne . De gemeente heeft bijna 35.000 inwoners die Auxerrois worden genoemd. De belangrijkste industrieën zijn de handel in wijn uit Chablis, de textielindustrie en de houtindustrie. Met het zeshoekig centrum, de boulevards en de middeleeuwse stadswallen is Auxerre ook een toeristische trekpleister.

De belangrijkste bezienswaardigheden zijn de Pont Paul Bert, de kathedraal Saint-Étienne, de St. Pierre-kerk, de Abdij van Sint-Germanus van Auxerre (met daarin een museum van kunst en historie) en het Leblanc-Duvernoy Museum (tapijten, aardewerk, schilderijen). Voeg daar nog aan toe La Tour d'Horloge en het Musée Leblanc-Duvernoy en je bezoek aan deze stad is meer dan de moeite waard.