Knysna Gin Distillery & Brewery & Cocktailbar

Onze waardering:

Translate:

Over Knysna Gin Distillery & Brewery & Cocktailbar

Bij de Knysna Gin Distillery & Brewery & Cocktailbar gaat het in de eerste plaats om het produceren van gin. Deze gin wordt hier sinds 2018 gedistilleerd in een koperen ketel (Engels: still) waarbij met bronwater uit het Witteberggebergte wordt gebruikt. Bij de verschillende ginsoorten worden ook verschillende natuurlijke plantaardige ingrediënten gebruikt, waaronder amandelen uit Sedgefield, honeybush uit de Craggs (ten oosten van Plettenbergbaai) en num-nums uit Knysna, een favoriete snack van de Knysna Loerie (een lokale vogelsoort die in Knysna niet te missen is en waar je bijna over struikelt). Het belangrijkste verkooppunt is de eigen cocktailbar. Verder zijn er een beperkt aantal verkooppunten in het dorp.

In het gin-assortiment vind je onder andere:

  • De Knysna Gin Classic (met een Afrikaanse twist);
  • De Blueberry Gin (roze kleur met lokale bosbessen van de voet van de Ouraniqua bergen);
  • De Honey Gin (amberkleurig met lokale honing uit Rheenendaal).

Minder bekend, ook omdat er nauwelijks aandacht worden besteed, is het feit dat er zich in de cocktailbar ook een heuse craft brouwerij staat waarin craft bier wordt gebrouwen. Toen wij er waren stonden er drie bieren op de tap: e Merry Lager (5,5%), de Belgian Blonde Ale (Belgian strong ale, 4,5%) en de Cali Common (pale ale, 4,2%). Prima bieren, daar zouden ze wel wat meer aandacht aan mogen besteden.

Adres: 5 Uil St, Knysna Industrial, Knysna, 6571, Zuid-Afrika, website

In de buurt

Knysna (uitgesproken als Nijsna) is een gemeente in de Zuid-Afrikaanse provincie West-Kaap aan de Indische Oceaan met ongeveer 70.000 inwoners. De economie van het dorp is voora lgericht op toerisme; er zijn veel restaurants en terrassen. Toerisme in Knysna is er onder meer vanwege het Knysna strandmeer met de Knysna Heads, het nabijgelegen Tsitsikamma National Park en omdat het onderdeel is van de Tuinroute. Een belangrijk feest in Knysna is het oesterfeest, dat in juli wordt gehouden.