Klosterbrauerei Weltenburg, Kelheim

Onze waardering:

Translate:

Over Klosterbrauerei Weltenburg

Het Kloster Weltenburg is een benedictijnenabdij in Weltenburg, een stadsdeel van de stad Kelheim in Beieren gelegen in het bisdom Regensburg. De abdij ligt aan de oevers van de Donau, meer bepaald aan de glij-oever van een meander, in de binnenlus van de plaatselijke rivierloop. De abdij is bekend door zijn abdijkerk en de brouwerij. Als invulling van de voor de benedictijnerorder belangrijke leefregel van gastvrijheid en dienstbaarheid, neemt de abdij de pastorale zorg op zich van vier omliggende parochies, en worden gasten ontvangen in de Begegnungsstätte St. Georg.

Klosterbrauerei Weltenburg presenteert zichzelf als de oudste kloosterbrouwerij ter wereld met de claim dat hier al sinds 1050 bier wordt gebrouwen aan de legendarische Donau-kloof in het hart van Beieren. De brouwerij werd in de 7e eeuw gesticht door Iroscottiaanse rondzwervende monniken en is nu eigendom van de benedictijnenabdij Weltenburg.

De brouwerij heeft een vrij uitgebreid assortiment: Anno 1050 (Märzen, 5,5%), Pils (4,9%), Hell (4,9%, in een bijzondere nieuwe fles), Weisse (alcoholvrij, <0,5%), Leichte Weisse (Schankbier, 2,9%), Dunkle Weisse (Hefeweissbier, 5,3%), Helle Weisse (Hefeweissbier, 5,4%), Kellerbier (5,0%), Spezial (Festbier, 5,6%), Maibock (Helles Bock, 6,5%), Barock Dunkel (4,7%), Asam Bock (Dunkler Doppelbock, 7,3%), Winter-Traum (Märzen, 5,4%),

Adres: Asamstraße 32, 93309 Kelheim, Duitsland, website

In de buurt

Klosterbrauerei Weltenburg ligt feitelijk niet in Kelheim, maar in het Pfarrdorf (parochiedorp) Weltenburg, dat met nauwelijks 500 inwoners onderdeel is van de gemeente Kelheim. De Donau meandert zich een weg van Weltenburg naar Kelheim en verder. Aan de overkant van de rivier ligt het kerkdorp Stausaucker dat met 130 inwoners nog veel kleiner is dan Weltenburg. Naast het klooster met zijn brouwerij is de belangrijkste attractie hier de Donaudurchbruch met diverse uitzichtspunten van waar je een mooi uitzicht hebt op de Donau en het klooster, zoals het Panorama nahe Weltenburg en Steinerne Jungfrau.