Fässla, Bamberg

Onze waardering:

Over Fässla

Fässla aan de Obere Köningstraße bestaat uit een brouwerij, een Gaststätte waar gasten kunnen eten en drinken en een hotel als je niet meer kunt lopen en de slaap je te pakken heeft gekregen. En als dat nog niet alles is, zijn daar ook nog in de stad de Fässla Stub'n aan de Kleberstraße en de Fässla Keller (inclusief biertuin) aan de Moosstraße. Dat is nog steeds niet alles. Verder kun je ook nog terecht in Hallstadt  Mondschein en nog een paar andere plekken.

De geschiedenis van de Fässla-brouwerij gaat terug tot 1649. Een jaar na het einde van de 30-jarige oorlog startte brouwer en slager een zekere Hanß Lauer een brouwerij. Volgens een certificaat van notaris Büttner verwierf brouwer Paul Lutz op 20 januari 1898 de brouwerij Fässla. Sinds 1 oktober 1986 zet de brouw- en moutersfamilie Kalb de traditie van Fässla voort.

Het assortiment bestaat uit Gold-Pils (5,5%, pilsener), Lagerbier (5,5%), Weizla Helles (5,0%, Hefeweizen) en Weizla Dunkles (5,0%, Dunkelweizen), maar de bekendste bieren zijn toch wel de Zwergla (6,0%, Munich Dunkel) en natuurlijk de Bambergator (8,5%, Doppelbock). Die laatste is alleen te verkrijgen in de maand oktober voor de traditionele Bockbieranstich. Kortom, eigenlijk moet je eind oktober pas naar Bamberg.

Adressen:

  • Fässla Brauerei/Hotel: , website
  • Fässla Stub'n:
  • Fässla Keller:

In de buurt

Fässla is gevestigd aan de Obere Königstraße aan de kant van de Rechter Regnitzarm. Recht tegenover Fässla bevindt zich Brauerei Spezial, die net als Schlenkerla ook rauchbier maakt en die wij ook meermalen bezochten. Op de hoek van de Obere Köningstraße en de Kettingbrückestraße zit de Bierothek Bamberg, een bierwinkel met bieren niet alleen uit Bamberg, maar ook elders uit Duitsland en zelfs internationaal. Via de Kettenbrücke loop je weer terug naar het centrum van de stad.