Elfde Gebod, Antwerpen

Onze waardering:

Translate:

Over Elfde Gebod

Het Elfde Gebod omschrijft zichzelf als een unieke culinaire pub met een spectaculair interieur in het historisch stadscentrum van Antwerpen in België, een plek waar je zult genieten. Dat is letterlijk het Elfde Gebod: gij zult genieten. Het interieur is inderdaad spectaculair. Omringd door engelen en heiligenbeelden zetel je in preekstoelen en word je geamuseerd door heilig-schunnige mopjes, tegelijkertijd geniet je van de lokale keuken en de enorme bierkaart met onder meer de grootste keuze in trappistenbieren van Antwerpen, zoals de bieren van de lokale brouwerij de Koninck of Rochefort, maar ook Spencer of Orval.

Het bierassortiment is zo uitgebreid dat het te ver gaat om dat allemaal hier te gaan opsommen. Neem hier maar een kijkje. Het biermenu is onderverdeeld in bieren van het vat, bieren in fles, trappistenbieren, de deal van de maand, bier van de maand en de fruitige keuze. We telden 11 bieren van het vat, waaronder 6 bieren die onder de eigen naam Elfde Gebod worden geschonken: Blond, Bruin, Tripel, Seasonal, Honing en Kaneel. Het Elfde Gebod blijft daar zelf duister over, maar volgens onze informatie worden deze bieren gebrouwen door Hertog Jan in Arcen (Limburg, Nederland). Verder op tap: St. Bernardus Abt 12, Brugse Witte, Kriek Mort Subite, De Koninck en Cristal Pils.

Maar let op, een waarschuwing is hier wel op z’n plaats: Het Elfde Gebod staat vermeld in zo’n beetje alle gidsen en op alle websites over Antwerpen, dus het is wel een toeristische hotspot en eigenlijk zo'n plek die je als Follow the Beer wilt vermijden. Wij dronken er een bier en vertrokken snel weer naar andere oorden.

Adres: Torfbrug 10, 2000 Antwerpen, België, website

 

In de buurt

Het Elfde Gebod met al haar geestelijk ornamenten en snuisterijen bevindt zich in de schaduw van 123 meter hoge Onze-Lieve-Vrouwekathedraal op de historische Torfbrug. Deze kathedraal staat aan de Handschoenmarkt en is de hoofdkerk van het bisdom Antwerpen. Zoals de naam al een beetje weggeeft is de kathedraal gewijd aan Maria, de moeder van Jezus Christus. De kerk was een kathedraal (de kerk waar een bisschop zetelt) tussen 1559 en 1803 en vanaf 1961 tot heden. De toren van de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal is als onderdeel van een groep van belforten in België en Frankrijk opgenomen op de UNESCO werelderfgoedlijst.

Meer tips geven we niet. Het Elfde Gebod zit downtown Antwerpen. In hartje centrum van de stad wemelt het van de mensen en toeristen. Volg de meute en je komt vanzelf op de plekken waar je moet zijn.