De Slock, Texel

Onze waardering:

Over De Slock

De Slock is al meer dan 50 jaar een begrip op Texel en is één van de oudste cafés in Den Burg. De nieuwe eigenaren/uitbaters Heino, Sita en Niels hebben het karakter van het café in stand gehouden. Het is een bruin café met biljart en dartbord gebleven voor de eilanders, maar tegenwoordig zijn ook badgasten (zoals wij) zeer welkom. Zo welkom zelfs dat je, voordat je het in de gaten hebt, een badlander bent.

Ook de bierkaart heeft een boost gekregen. Dat is een beetje uit de hand gelopen hobby, aldus Sita. Dat vinden wij van Follow the Beer natuurlijk helemaal niet erg. Hobby's moeten uit de hand lopen. Met 12 bieren van de tap en meer dan 120 soorten bier op fles vind je altijd wel een slok van je gading.

Op de taps troffen wij Amstel pils (5,0%), Heineken 0.0, Leffe Blond (6,6%), Ciney Blond (7,0%) Dikke Lul 3 Bier (5,6%) van 't Uiltje en Moeder Overste (8,0%) aan, maar ook Hopblond van de lokale brouwerij Tx en een serie bokbieren Texels Bock (7,0%), La Trappe Bock (7,0%), LekkerindeKauw (7,0%) van Bird Brewery, Jopen Bock (6,5%) en Stoombock (8,2%) van wederom brouwerij Tx. Het gaat natuurlijk te ver om de hele flessenkaart door te nemen. We noemen er een paar die in het hoog springen: Grutte Pier Tripel (7,5%), Slock Blond (6,6%) van SpierBier Brouwerij, Blonde Snol Tripel (8,5%) van brouwerij Pimpelmeesch, Duchesse de Bourgogne (6,0%) van brouwerij Verhaeghe en natuurlijk de Orval (6,2%).

Adres: Parkstraat 36, 1791 CB Den Burg, website

In de buurt

Den Burg is het grootste dorp op het waddeneiland Texel en telt iets meer dan 7.000 inwoners, wat ongeveer de helft is van het aantal inwoners van Texel. Naar Den Burg ga je vooral om te winkelen en te eten en drinken in één van de vele restaurants en eettentjes in de Weverstraat en haar zijstraten.

Ook op biergebied is er in Den Burg genoeg te beleven. Zo beschikt Taveerne De Twaalf Balcken over een uitstekende bierkaart met 8 taps en 90 bieren op fles. En sinds kort is er ook een heuse brouwerij binnen de dorpsgrenzen gevestigd, familiebrouwerij Diks, die met zijn Tesselaar bieren flink aan de weg timmert. In het assortiment tref je onder meer de Witte Tessel-aar (4,9%, weizen), de Eilandkriebel (6,4%, hoppig blond), Tesselaar eilandbier (5,0%, pilsener), de Razende Bok (6,5%, bokbier) en speciaal voor restaurant De Kastanjeboom het Kastébier (6,0%, dunkelweizen) en speciaal voor het Sunny Side Up festival de Sunny Side Up (4,9%,   frishoppig blond).