De Lachende Monnik, Dordrecht

Onze waardering:

Translate:

Over Café De Lachende Monnik

Café De Lachende Monnik opende in september 2020 haar deuren op de plek waar voorheen café Arina was gevestigd. De plek was goed, maar de timing was wat minder. Nog geen maand later ging Nederland en de rest van de wereld in de 2e lockdown, die veel langer duurde dan de eerste lockdown in maart 2020. Balen dus voor eigenaar Vincent Bek, die we ook kennen van Café Walenburg in Rotterdam.

De lockdown gaf Vincent wel genoeg tijd om na te denken over het concept van zijn nieuwe café. Dat concept kan met een paar simpele woorden worden samengevat als: geen bar (naar het voorbeeld van De Engelse Reet in Amsterdam) en veel religieuze verwijzingen, geïnspireerd door de Grote Kerk (ook wel Onze-Lieve-Vrouwekerk genoemd) en natuurlijk ook een ruime selectie aan trappisten- en abdijbieren op de tap en op fles of blik (hoewel we dat laatste ons nauwelijks kunnen voorstellen).

Op de tapwand achterin de zaak met 17 taps zijn daarom verschillende trappistenbieren aangesloten, zoals Chimay, Westmalle, La Trappe en Zundert aangevuld met abdijbieren als Ename en Ciney en met een knipoog naar het geloof een Duvel 666. Maar ook liefhebbers van andere bierstijlen zijn welkom op de 17 kranen zijn dus ook andere brouwers te vinden. En als je daar aan niet genoeg hebt, kun je altijd een kijkje nemen in één van de koelkasten waarin een ruime selectie bieren op fles en etiket is geëtaleerd. Blijf lachen en blijf vooral genieten van goed bier.

Adres: Voorstraat 426, 3311 CX Dordrecht, website

In de buurt

Café De Lachende Monnik vind je in de wijk Boogjes aan de oostkant van het centrum van Dordrecht. De grote blikvanger in deze buurt is de eerder aangehaalde Grote Kerk, ook wel de Onze-Lieve-Vrouwekerk genoemd. Dit is de grootste kerk van de stad. Het is een kruisbasiliek in Brabants-gotische stijl met een onvoltooide toren en de op een na oudste kerk van de stad (de oudste heet paradoxaal genoeg de Nieuwkerk). Andere bezienswaardigheden zijn het Stadhuis Dordrecht, de Lange IJzeren Brug, de Catharijnepoort en de Pontonnierskazerne (historisch herkenningspunt).