Brouwcafé De Molen, Bodegraven

Over Brouwcafé De Molen

Het bier van De Molen wordt al een aantal jaren niet meer in de molen gebrouwen, maar 150 meter verderop in een moderne brouwerij. Brouwerij en brouwcafé blijven echter wel nauw verbonden met elkaar en het brouwcafé met de kenmerkende molen is het herkenningspunt en boegbeeld gebleven. In de voormalige molen 'De Arkduif' vind je hier tegenwoordig een café-restaurant met winkel, waar je de bieren van brouwerij De Molen kunt kopen.

Dit is de plek waar je het Molenbier 'vers van de bron' kunt drinken. De 20 bieren van de tap bieden een mix van de eigen bieren en ook bieren van andere brouwerijen uit Nederland, waaronder Kaapse Brouwers uit Rotterdam die nu brouwen in de oude ketels van De Molen,  en andere landen, zoals  Spanje, Polen en Zweden.

Het Brouwcafé is ook jaarlijks een van de twee lokaties - de andere is de brouwerij zelf - waar jaarlijks in september het Borefts Bier Festival plaatsvindt. Dit is een festival met hele speciale bieren dat jaarlijks veel 'biergeeks' aantrekt. Tickets worden alleen per voorverkoop verkocht, dus je moet er wel snel bij zijn. 

Wij verkozen de rust en dronken op het zonnige terras een Hop & Liefde (pale ale van 4,8%), een Vuur & Vlam (IPA van 6%), een Bitter & Noodzaak (imperial keller van 8,5%), een Achy Breaky Tart (sour ale van 6%) en een SiTis (pineapple double IPA van 8,5%), een collaboration met brouwerij Omnipollo uit Zweden.

Adres: Overtocht 43, 2411 BT Bodegraven, website

In de buurt

Als je bij het Brouwcafé De Molen bent, moet je natuurlijk ook even de lange wandeling over de Doortocht van wel 150 meter naar de brouwerij maken. Dat is een must. Punt uit. Zelfs als er geen rondleidingen en proeverijen zijn (alleen op zaterdag). Als je de Overtocht inloopt richting het centrum van Bodegraven, stuit je na 150 meter op numer 6 op de Speciaalbierwinkel, waar ook Brouwerij Kraan is gevestigd.    

Tot zover het bier in Bodegraven. Bodegraven zelf, in de volksmond ook wel Boreft genoemd, is een plaats en voormalige gemeente met ongeveer 20.000 inwoners in het Groene Hart in de provincie Zuid-Holland. Het dorp ligt aan weerszijden van de Oude Rijn, waarin zich midden in het dorp een sluis bevindt. Bezienswaardigheden zijn onder andere het Fort Wieckingerschans, de Sint Galluskerk, de Kerkstraat en het Pakhuis de Phoenix.