Brewpub De Kromme Haring, Utrecht

Onze waardering:

Translate:

Over Brewpub De Kromme Ring

De Kromme Haring maakte aanvankelijk als brouwerijhuurder gebruik van de brouwfaciliteiten van Maximus. In 2016 vestigde de brouwerij zich in Vechtclub XL, gelegen op het voormalige OPG-complex, een succesvolle broedplaats van creatieve professionals (zie in de buurt). Hiermee werd De Kromme Haring, na de Oproer Brouwerij, de tweede brewpub van Utrecht. De brewpub opende in september 2016 haar deuren en in december 2016 werd de brouwinstallatie geplaatst. In de voormalige vershal vestigen zij zich naast koffiebrander Nordkapp Coffee, bakkerij Skorpan en de bloemen- en designwinkel Rood & Bloem. Direct naast de brouwzaal is een proeflokaal gevestigd. Het proeflokaal heeft binnen de beschikking over vijftig zitplaatsen en op het terras ("Pintenhof") nog eens dertig zitplaatsen.

De Kromme Haring heeft een voorliefde voor het gebruik van Engelse mouten en Amerikaanse hopsoorten. Bovenal hechten zij belang aan de controle van het vergistingsproces en maken zij gebruik van minder bekende en gebruikte (wilde) gistsoorten. Het assortiment van De Kromme Haring is zeer uitgebreid. In het vaste assortiment vind je onder andere: Whitebait (crushable ale, 4,5%), Dusky Mosaic Amarillo (Sour Session IPA, 4,0%), Wahoo (IPA, 6,0%), Inktvis (Black IPA, 6,0%), Les Perles du Homard (Saison Forte, 8,0%), The Original Smokey (Imperial Smoked Porter, 8,5%), Beluga  (Imperial Russian Stout, 10,5%). Naast het core assortiment is er een uitgebreid aanbod aan specials, waaronder de mixed fermentation bieren. Likkebaardend lekker lessende bieren die worden geserveerd door lekkere jongens en meiden waar je je vingers bij aflikt.

Adres: Europalaan 2C, 3526 KS Utrecht, Nederland, website

In de buurt

Brewpub De Kromme Haring ligt ingeklemd tussen Transwijk-Zuid (bewoners noemen dit ook wel Kanaleneiland) en de Rivierenwijk. Je mag het natuurlijk niet hardop zeggen, maar eigenlijk is er geen hol te beleven in deze woonwijken. De herontwikkeling van het voormalige industriegebied Merwede is al een tijd in volle gang. Door herwaardering van deze plek moest een verbinding worden geslagen tussen het oude centrum van de stad en de meer achteraf gelegen wijken als Kanaleneiland en Leidsche Rijn. Vooralsnog lukt het niet echt.

Het hoogtepunt van beide wijken is eigenlijk de Merwedekanaalzone ten zuiden van beide wijken waar zich tegenwoordig de Utrechtse tippelzone en het appartementencomplex City Campus MAX zich bevinden. Een goed staaltje van gemeentelijke politiek: waar vroeger de meisjes van plezier lekker warm in hun woonbootjes zaten en de kwijlende klandizie ontvingen, lopen ze nu weer buiten op straat in de ijzige kou blaasontstekingen op te doen en werken ze de huisvaders af op achterbanken van groezelige auto's.

We beperken ons maar tot het bedrijventerrein waar De Kromme Haring. Daar zitten allerlei bedrijfjes zoals de Merwede Pluktuin, het Skatepark Utrecht, de winkel AWEAR met duurzame dameskleding, sieraden en tassen, Werfklei keramieatelier, een reclamebureau, een videoproductieservice, een grafisch ontwerper, een fietsenwinkel en vechtclub XL (voor als je je agressie kwijt moet).