Black Dog Pub, Mostar

Over de Black Dog Pub

De Black Dog Pub is de enige spot in downtown Mostar met een fatsoenlijke bierkaart. Je vindt deze pub op een steenworp afstand van de oude brug, de Stari Most en hier ben je meteen uit de tourist trap die de Stari Most nu eenmaal is. Hier vind je live muziek ('s avonds) en craft bier: 7 bieren van de tap en 20 bieren op fles, die grotendeels lokaal zijn, zoals bieren van de Oldbridz Craft Brewery uit Mostar zelf en The Brewpub uit Sarajevo.

De mooiste review over de Black Dog Pub kwam van een zekere Victoria die vond dat de pub er binnen uit zag als 'ideal for women who want to pay with some of clothing for the beer'. Dat zal vooral 's avonds zijn als het drukker is, maar wij waren er overdag en de enige gasten op dat moment. Dat weerhield ons er natuurlijk niet van om een biertje te nemen: een Oldbridz Pale Ale (6%), een Oldbridz Red Ale (6,7%) en een Oldbridz Brown Ale (7,5%)  van de Oldbridz Craft Brewery, die we overigens gewoon met marken betaalden.

Tot slot, toen we een Livansjko Amber Ale wilden bestellen, kregen we een 'no have'. Wat is dat toch met café's die hun bierkaart niet up-to-date kunnen houden?

Adres: , facebook, geen website

In de buurt

Je ontkomt er natuurlijk niet aan. Natuurlijk niet, je bent immers in Mostar en dat betekent dat je de Oude Brug (Stari Most) niet kunt overslaan. Dat kun je vanaf de Black Dog Pub op twee manieren. Ten eerste kun je de Jusovina oplopen en dan de rechtsaf over de brug zelf heen lopen. Of je gaat naar beneden naar de oever van de rivier en bekijkt de brug vanaf die plek. Wees gerust: eigenlijk iedereen doet ook beiden.