Oldbridz Craft Brewery, Mostar

Onze waardering:

Translate:

Over de Oldbridz Craft Brewery

Het is even zoeken naar de Oldbridz Craft Brewery, want de Juzni logor heeft geen huisnummers en bestaat bovendien niet uit één straat, maar uit meerdere onverharde weggetjes. Gelukkig is er een behulpzame moslimmeneer die ons na onze hulpeloze 'pivo' en 'pivovara' de weg wijst naar de brouwerij die zich gewoon aan de grote weg bevond.

De Oldbridz Craft Brewery is een relatief nieuwe brouwerij in de stijl van de craft beer revolution die zich als een olievlek over de aarde verspreidt. In de winkel worden we verwelkomd door een Bosnische dame die geen woord Engels of Duits spreekt, waardoor we ons direct Lost in Translation voelen. Daar heeft zij geen last van, want zij blijft stug door praten in haar eigen taal. Een typisch Bosnisch gebruik overigens. Maar niet getreurd, ze stopt ons een foldertje in het Engels in onze handen, laat ons het bier proeven en leidt ons rond in de brouwerij. Rondleiden is daarbij een groot woord, want klein is hier heel klein en micro is nano. Het is aandoenlijk lief en de tranen schieten ons bijna in de ogen. Vooral de waterslotjes op de gist- en lagertanks doen ons aan huis denken. Weemoed alom.

Natuurlijk kunnen we niet weggaan zonder ook het bier te kopen: Rye Hefeweizen (4,5%), American Pale Ale (6,0%), Red Ale (6,7%), Brown Ale (7,5%) en de Black Ale (8,5%). Ze hebben nog meer bieren in het assortiment, zoals een Nelson Double IPA, een Kralj tomislav, een Black Devil (9,9%), een Barley Wine (12,0%) en nog een paar andere bieren (Gose, Oatmeal Stout, Ginger), maar die waren allemaal niet voorradig.

Adres: Juzni logor dd, Mostar 88000, Bosnië en Herzegovina, facebook

In de buurt

Geen tips dit keer. De Oldbridz Craft Brewery ligt in een onaantrekkelijke buitenwijk van Mostar. Bezoek de brouwerij, ga naar de Stari Most in de binnenstad, drink een biertje bij de Black Dog Pub en vertrek weer snel mogelijk.