Binner, Windischeschenbach

Onze waardering:

Translate:

Over Binner

Binner, ook wel Eschawecka Binner Geist, presenteert zichzelf als Hausbrennerei (stokerij) en Zoiglstube, een bijzondere en mogelijk ook unieke combinatie. Uit de stokerij komen producten als Zwetschge, Kirsch, Obstler, Himbeergeist, Williams-birne, Kräuterschnaps, Magenbitter en zelfs whisky.

Wij hielden ons dit keer bij de Echter Zoigl in grote halve liter glazen die we samen lieten gaan met Deftiger Brotzeiten.  Het was immers nog geen twaalf uur 's middags. Te vroeg voor een schnaps of een whisky, maar zeker niet voor een Zoigl-bier.

Adres: Kleiau 3, 92670 Windischeschenbach, Duitsland, website

In de buurt

Windischeschenbach is een gemeente met bijna 5.000 inwoners in de Duitse deelstaat Beieren, gelegen in het Landkreis Neustadt an der Waldnaab (rivier), dicht in de buurt van de Tsjechische grens. Veel bezienswaardigheden op het Kommunbrauhaus en de andere Zoigl-stubes zoals Fiedlschneider zijn er niet in het dorp. In de omgeving vind je wel het Naturpark Waldnaabtal en Burg Neuhaus. En natuurlijk zijn ook de andere Zoigl-dorpen een bezoek meer dan waard: Eslam, Falkenberg, Mitterteich en natuurlijk het nabijgelegen Neuhaus.