Augustiner, Salzburg

Onze waardering:

Translate:

Over Augustiner

Augustiner Bräu met zijn Bräustubl en Biergarten is te vinden aan de voet van de Mönchsberg in de wijk Mülln van Salzburg. Hier wordt volgens de overlevering als sinds 1621 bier gebrouwen. Het is niet zomaar een plek. Augustiner is uniek en je zou bijna kunnen zeggen dat je hier als bierliefhebber geweest moet zijn. Follow the Beer maakte speciaal voor Augustiner een stop in Salzburg. Mozart kon ons gestolen worden, wij kwamen voor Augustiner. De Bräustübl en brouwerij zijn gevestigd in de gebouwen die gezamenlijk een oppervlakte hebben van 5.000 m2 en is daarmee de grootste van Oostenrijk. Dat is nog niet alles. In de enorme Biergarten zijn nog 1.400 plekken voor bezoekers.

Dan het bier. Dat wordt getapt uit houten vaten in stenen mokken van een halve of hele liter. Als je niet alleen maar dorst hebt, maar ook een lege maag kun je bij verschillende standjes regionale en traditionele gerechten halen, buiten of binnen in de Schmankergang, die lijkt op een traditionele voedselmarkt.

Het bierassortiment is simpel, je hebt meestal geen keuze: Augustiner Bräu Märzen Bier van 4,6% dat wordt gebrouwen met een combinatie van pils- en Kara-Extra-Hell-mout en met Hallertauer-Spelt hop. Rond pasen is ook het Augustiner Fastenbier verkrijgbaar en voor de herfst maken ze ook nog een Bock-Bier. Maar het gaat bij Augustiner vooral om de Märzen die je in heerlijk koele mokken drinkt, van een halve of hele liter, die je zelf mag pakken na het afrekenen en iets verderop kunt laten vullen door een ware tappen. Het tappen is hier geen kunstwerk, het bier is pas zoëven afgevuld (dus niet gerijpt) op houten vaten en bevat derhalve weinig koolzuur, dus het kan zonder veel poehaa in de mok worden getapt. Succes gegarandeerd. Ein Prost und die Krüge hoch!.

Adres brouwerij: Lindhofstraße 7, Salzburg, website

Adres: Bräustubl: Augustinergasse 4-6, Salzburg, website

In de buurt

Salzburg (Oostenrijk), de hoofdstad van de gelijknamige deelstaat, telt ongeveer 150.000 inwoners en is daarmee de vierde van het land. De stad ligt aan de rivier de Salzach in de streek Flachgau nabij de grens met Duitsland en is vooral beroemd als de geboortestad van Mozart en de Salzburger Festspiele die in de zomer plaatsvinden.

De veelbezochte binnenstad staat in haar geheel op de UNESCO Werelderfgoedlijst en wordt gedomineerd door barokgebouwen, waaronder de dom, en door de Hohensalzburg, een middeleeuwse burcht op een heuvel 120 m boven de stad. Salzburg is sinds het einde van de achtste eeuw de hoofdplaats van een aartsbisdom, waarvan de invloed zich tot ver in Beieren en binnen Oostenrijk uitstrekte.