Amarillo Beer Bar, Ancona

Onze waardering:

Translate:

Over Amarillo Beer Bar

Amarillo Beer Bar, de buurman van King Edward Royal Pub op het Piazza del Plebiscito, is een echte craft beer bar en biedt een selectie van interessante birra artiginale (craft bieren) en daarnaast een brede selectie van cocktails, gin en wijn Amarillo is gelegen midden op het centrale plein, het Piazza del Plebiscito, van Ancona. Dit is een plek om goed bier te drinken, maar niet alleen dat. Er is meer, zoals een brede selectie wijnen, gin en whisky van over de hele wereld. 

Adres: Piazza del Plebiscito, 19, 60121 Ancona AN, Italië

In de buurt

We doen niet moeilijk dit keer, we herhalen gewoon wat we ook al opschreven bij King Edward Royal Pub. Ancona wordt nog altijd door veel mensen overgeslagen en dat is niet terecht, want Ancona heeft enorm veel te bieden voor wie op zoek is naar cultuur, architectuur of gezelligheid in de vorm van barretjes, restaurantjes of winkels. Deze havenstad is gebouwd tegen de helling van de Monte Conero. In de Tweede Wereldoorlog was de stad doelwit van zware bombardementen, maar gelukkig zijn niet alle historische bouwwerken en bezienswaardigheden weggevaagd.

Wil je lokale gerechten proeven, dan ben je bij Trattoria La Moretta aan het juiste adres. Hier kun je terecht voor de heerlijkste streekgerechten, zoals bijvoorbeeld de tagliatelle al sugo di ostriche (lintpasta met een oestersaus) of de stoccafisso all’Anconetana (stokvis op lokale wijze bereid). Een andere optie is Enopolis waar je eveneens prima kunt eten. Zoals je mag verwachten in een havenstad, staan hier vooral verse visgerechten op de kaart. Het meest indrukwekkend zijn echter vooral de enorme wijnkelders onder dit restaurant. Wil je een lokale wijn proberen? Ga dan voor de Rosso Conero, een rode wijn gemaakt van druiven op en rond de Monte Conero. En als je wit zoekt, ga dan voor de Verdicchio, of nog beter de Biancheli (allebei afkomstig uit de Marche).

De overdekte markt Mercato delle Erbe is ook een aanrader. Op deze door een glazen constructie overdekte markt kun je terecht voor brood, vlees, kaas, groente en fruit. Ideaal voor een picknick of om ‘s avonds zelf met de Italiaanse recepten aan de slag te gaan.

Symbool van de stad is de Loggia dei Mercanti, een indrukwekkend gebouw in een smalle straat, nauw verbonden aan de maritieme geschiedenis van de stad. Verderop in dezelfde straat kom je langs het al even imposante en in dezelfde stijl gebouwde Palazzo Benincasa. Op het Domplein van de havenstad, net buiten het centrum, vind je de Duomo di San Ciriaco. Deze kathedraal ligt bovenop de Monte Guasco en biedt een geweldig panoramisch uitzicht over stad. Je kunt de berg lopend beklimmen, maar er rijden ook bussen naartoe. Niet ver van de kathedraal kun je de resten van een Romeins amfitheater bekijken.

Terug in de haven vind je de veertien meter hoge triomfboog van keizer Trajanus, ter ere van zijn financiële steun aan de versterking van de haven van Ancona. Ook kun je hier een bezoek brengen aan het Lazzaretto, een vijfhoekig bouwwerk, dat vooral vanwege zijn gigantische afmeting (meer dan 20.000 vierkante meter) meer dan indrukwekkend is.

Houd je van musea, dan moet je het Museo Tattile Statile Omero bezoeken. Geen originele werken van beroemde kunstenaars hier, maar wel replica’s van beroemde werken die je mag aanraken. Het museum is speciaal opgericht voor blinde mensen, zodat zij op deze manier bijvoorbeeld ook de David van Michelangelo kunnen ‘zien'.

Breng tot slot nog even een bezoekje aan de Fontana delle Tredici Cannelle. De legende vertelt dat wie het water uit deze fontein uit 1560 drinkt, zeker terug zal keren naar de stad. Dat hebben we niet gedaan, maar wij slaan deze stad zeker nooit meer over!

| Birra a la spina | Birra artiginale | Birra Italiana | Craftbeer | Craftbier | Follow the Beer | Italian beer | Birrificio | Birreria | Sour | IGA |