Het Klooster, Delft

Over Het Klooster

't Klooster is dood, lang leve Het Klooster. In 2017 sloot het Delftse bierinstituut Trappistenlokaal 't Klooster haar deuren, die niet veel later weer opengaan, maar nu onder de naam Het Klooster. Met een nieuwe eigenaar (die van Doerak en Flink Gegist) en met een nieuw interieur. Bierliefhebbend Delft schudde even op zijn grondvesten en vaste bezoekers van 't Klooster zagen donkere wolken boven hun geliefde Klooster samentrekken. Van al die nieuwigheid kon niet veel goeds komen, vreesden zij.

Follow the Beer - geen vaste bezoeker - nam een kijkje. Het restaurant is verdwenen en deze ruimte is nu onderdeel van het café. Het interieur heeft een modern (lees: crafterig) uiterlijk gekregen en ook de bierkaart is op de schop gegaan, waarbij er een groot aandeel is voor moderne bierstijlen als IPA, stouts, sours en allerlei andere rare fratsen. Het aantal taps is van 8 naar 20 gegroeid die allemaal uit de muur komen. Verder zijn er 150 bieren op fles. Daarnaast heeft Het Klooster ook nog een rariteitenkabinet waar bijzondere flessen in staan.

Wij dronken er een Bersalis Sourblend van brouwerij Oud Beersel (België), een Styx van Raven Bone Hill, een Rodenbach Grand Cru van brouwerij Rodenbach (België) en een 08/02 Imperial Stout van Brew by Numbers (Engeland) en constateerden dat het leven goed was in Het Klooster. Het is nieuw, het is anders, maar het is goed. De (bier)wereld verandert en wij veranderen mee, uiteraard met behoud van onze kritische blik.

Contact: Vlamingstraat 2, 2611 KW  Delft, website

 

 

 

 

 

In de buurt

Het Klooster ligt midden in het centrum van de oude stad Delft. Er is weinig fantasie voor nodig dat hier veel te zien en veel te beleven is. We beperken ons dan ook tot de directe omgeving. Schuin tegenover aan de overkant van het water vind je aan het Vrouwjuttenland biercafé Doerak. En als je het Vrouwenregt afloopt, vind je na een meter of 20 aan je rechterhand op het Oosteinde bierwinkel Flink Gegist.

Genoeg van het bier? In de Trompetstraat zit museum J.C.J. van Speijk,  een museum om Nederlands grootste zeeheld te herdenken. En even verderop de Vlamingstraat vind je het museum voor Vrede en Geweldloosheid. Misschien moeten we daar met zijn allen maar eens heen en wat leren over vrede, verdraagzaamheid en vergiffenis. Ook vind je halverwege de Vlamingstraat een tweetal die naar zeggen ook op het beroemde schilderij Het Straatje van Vermeer staan. Maar daar is ernstige twijfel over en is de discussie nog niet over geluwd.