Vucko Gastro Pub, Sarajevo

Over Vucko Gastro Pub

Vucko wordt omschreven als de hemel op aarde voor echte bierliefhebbers. Dat is misschien wat overdreven, maar het is wel één van de weinige plekken in de stad met een goede bierkaart. Blader in het bierboek met ongeveer 60 bieren, waarvan een ongeveer een kwart lokaal, en je vindt altijd wel iets van je gading. Daarnaast hebben ze 50 wijnen op de kaart en diverse andere alcoholische en niet-alcoholische dranken. Het woord 'Gastro' in de naam verraadt het al: je kunt hier ook uitstekend eten, vooral Bosnische specialiteiten die op speciale bladen die doen herinneren aan 1984 en de Olympische Winterspelen toen Sarajevo het centrum van de wereld was.

Wij dronken er een Pale Ale (APA, 5,2%) van Castrum Craft Brewery uit Doboj (Republica Srpska), een Pozoj (IPA, 7,3%) van Zmajska Pivovara uit Zagreb (Kroatië) en een Gelender Nuit Robust Porter (Porter, 6,9%) van Gelender uit Sarajevo (Bosnië en Herzegovina).

Adres: Radićeva 10, Sarajevo 71000, Bosnië en Herzegovina, facebook

In de buurt

Vucko was de mascotte van de Olympische Winterspelen in Sarajevo in 1984 en stelt wolf voor die in de Dinarische Alpen voorkomt. Toentertijd was Sarajevo het middelpunt van de wereld, maar nu zijn het andere tijden. Een oorlog verder en de Olympische gebouwen liggen er verlaten en verpauperd bij. Je kunt er verschillende,  maar als je vast een kijkje wilt nemen, volg dan deze link.

Vucko Gastro Pub ligt aan de Radiceva en vanaf hier is het korte wandeling via de Marsala Tita of de Branilaca Sarajeva naar het oude centrum met de meeste bezienswaardigheden, zoals de Gazi-Husrev-Beg-moskee, de Heilig-Hartkathedraal met het monument voor Paus Johannes II, de ruïnes van de Taslihan met daarnaast het winkelcentrum Gazi-Husrev-begov bezistan, het Pansion Sebilj en de Latinska cuprija (Latijnse brug) waar de moord op Franz Ferninand plaatsvond.

Nog een paar tips:  drink een biertje in de steeg bij de Guiness Pub (