The Brickmakers, Wenen

Over The Brickmakers

Het verhaal van The Brickmakers is niet uniek. Iemand - in dit geval de eigenaar Brian Patton (Ierland) - heeft een passie voor bier en maakt ergens - in dit geval een craft beer pub in München in 2014 - kennis met de wereld van het craft beer. Daar werd ook het idee geboren om ook in Wenen iets dergelijks op te zetten. Dat werd ook meteen groots aangepakt; niet één, maar twee zaken werden vlak na elkaar geopend. Eerst was er de pop-up Big Smoke Bar & BBQ bij het Donaukanaal waar foodpairing met craft bier werd gebezigd, die later dat jaar werd gevolgd door The Brickmakers in de Zieglergasse. Inmiddels lijkt het er op dat Big Smoke alweer verdwenen is bij het Donaukanaal en nu is ondergebracht bij The Brickmakers.

De bierkaart van The Brickmakers bevat 25 taps en een uitgebreide flessenkaart, die een mix nationale en internationale bieren brengen van grote en kleine brouwers. Zo bevat de tapkaart o.a. 2 tankbieren (Ottakringer en Pilsner Urquell), 2 cask ales en 4 ciders. The Brickmakers biedt ook een thuis aan de zigeuner(huur)brouwerij Me und Uwe, die 3 vaste taps voor zijn rekening neemt: Hausmarke 1, 2 en 3, respectievelijk een Pale Ale (5,4%), een Session IPA (4,3%) en een Porter (5,0%).

Wij dronken er een Hop in the Name of Love (Pale Ale, 5,4%), de Hausmarke 1 van Me & Uwe, een Schremser Bio Roggen Rye Ale (5,2%) en een Can I get a Witness, de Hausmarke 2 van Me & Uwe.

 Adres: Zieglergasse 42, 1070 Wien, Oostenrijk, website

In de buurt

The Brickmakers ligt ten westen van het centrum op de grens van de wijken Schottelfeld en Neubau. Vanaf hier is het minder dan een kilometer lopen naar het Museumsquartier, met bekende musea als het Naturhistorisches Museum Wien, het Kunsthistorisches Museum Wien, het Leopoldmuseum en het Mumok, een museum voor moderne kunst die wij bezochten. Hier in de buurt vind je ook het Parlementsgebouw, de Hofburg, de Wiener Staatsoper en nog veel meer.