The Brew Pub, Sarajevo

Onze waardering:

Translate:

Over The Brew Pub

The Brew Pub opende haar deuren eind 2016 en bestaat dus nog geen jaar. Het is de eerste van zijn soort (brewpub, dus microbrouwerij met proeflokaal) in Bosnië en Herzegovina. Niet alleen brouwen ze hier hun eigen bieren in hun eigen ketels, maar ze importeren ook bieren van over de hele wereld. Het interieur kan het beste worden omschreven als rauw, industrieel en hipster met tafels die van pallets zijn gemaakt, old school barkrukken en gist- en lagertanks boven de bar. Naast het bier zijn er twee soorten Bosnische grappa: Travarica en Višnjevača en een paar non-alcoholische drankjes. Meer niet! En zo hoort ook. Het gaat om het bier!  

Tijdens ons bezoek waren helaas 4 van de 8 taps niet bezet en waren de IPA, Wit, Jaffa Porter en Brown niet beschikbaar. Wij dronken er hun APA (alcoholvolume niet bekend), hun Maher (Hefeweizen, 5,5%) en hun Furka (American Amber/Red Ale, 5%).

Adres: Kranjčevićeva 18, 71000 Sarajevo, facebook

In de buurt

The Brew Pub ligt op ongeveer 15 minuten wandelen van het oude centrum, vlak naast het Abdulah Nakas General Hospital en het restaurant Mostarlic. Je bevindt je hier in de opgeving van de universiteit van Sarajevo, dus het is niet vreemd dat je veel studenten aantreft in The Brew Pub. Verdere tips: bekijk het gigantische terrein van de Amerikaanse ambassade, bezoek het Historische Museum van Bosnië en Herzegovina of loop langs de replica van een zgosca's stecak, middeleeuwse grafstenen die je overal in Bosnië en Herzegovina en delen van Kroatië, Montenegro en Servië tegenkomt. Loop over de Zmaja od Bosne en de Mesa Selimovic Boulevard en ervaar het gevoel van Sniper Alley gedurende de Bosnische Oorlog van 1992-1995.  Sluipschutters doodden en verwondden hier een groot aantal mensen.