Slot Oostende, Goes

Onze waardering:

Translate:

Over Slot Oostende

Restaurant, hotel, brouwerij en winkel Slot Oostende werd opgericht in 2016 en vestigde zich in het voormalige Slot Oostende in het centrum van de stad Goes. Slot Oostende is een plek met een rijke geschiedenis: halverwege de dertiende eeuw komt Goes in handen van de heren van Borsele. Zij zorgen dat de verdedigingswerken van Goes vernieuwd worden. Die houten toren, die een beetje ouderwets geworden en wordt vervangen door een stenen toren. Dat is het begin van Slot Oostende. Eeuwen later (in 1928) vestigde zich een bioscoop in het slot en later was er Grieks restaurant gevestigd.

Maar in 2016/2017 werd in het Slot Oostende een brouwinstallatie geplaatst met een brouwcapaciteit van 20 hl. De brouwinstallatie werd in het hart van het monumentale monument geplaatst. Het gebouw is het oudste gebouw van de stad. In april 2017 werden de eerste bieren gebrouwen. Eind 2016 werden alle brouwactiviteiten van brouwerij Emelisse (Kamperland) overgenomen door Slot Oostende. Het idee hierachter was om niet één, maar twee merken te gaan brouwen in de brouwerij. De bieren van Slot Oostende richten zich hierbij voornamelijk, doch niet uitsluitend, op de lokale markt, terwijl de bieren van Emelisse zich voornamelijk, doch ook niet uitsluitend, richten op zowel de nationale - en internationale markt.

In het assortiment van eerste merk Slot Oostende vind je bieren als Blonde Jacoba (blond), Straffe Non (IPA), Gouden Gans (tripel), Dubbel Slot (dubbel) en Poortwachter (porter). In het assortiment van Emelisse zijn bieren te vinden als: Blond & IPA, Black IPA, Triple IPA, Tripel, Espresso Stout, Imperial Stout, Barley Wine, waarvan de laatste drie ook als barrel aged versies verkrijgbaar zijn. Dit is zeker geen volledig overzicht en er zijn in Slot Oostende ook nog andere bieren verkrijgbaar. Neem hiervoor een kijkje op de bierkaart.

Adres: Singelstraat 5, 4461 HZ Goes, website

In de buurt

Goes (Zeeuws: Hoes) is een stad op het schiereiland Zuid-Beveland, centraal gelegen in de Nederlandse provincie Zeeland. De stad Goes telt zo'n 30.000 inwoners en is daarmee qua inwoneraantal de derde stad van de provincie Zeeland na Middelburg en Vlissingen. In Goes en omgeving is van alles te zien, te doen en te beleven, zoals shoppen, een terrasje pakken, sporten, een bezoek aan een theater of een wandeling door de historische binnenstad. Goes biedt vermaak voor iedereen!

Bezienswaardigheden zijn onder andere: de Grote Markt met het monumentale stadhuis, de Manhuistuin, het
Historisch Museum De Bevelanden, de Westerkerk, het Slot Oostende (waarin nu de brouwerij is gevestigd, maar dat de vroegst bebouwde plek van Goes is), de stoomtrein Goes – Borsele met uitspanning 'de Goederenloods', de
Televisietoren en watertoren, het Omnium subtropisch zwembad, de Kruisbasiliek Grote of Maria Magdalenakerk met bijzonder orgel, de Stadshaven, de vesten en verder vele kunstobjecten in en om Goes.