Samo Pivo

Over Samo Pivo

Je moet wel even zoeken om Samo Pivo te vinden, maar als je er eenmaal bent, tref je wel één van de beste biercafés van de stad. Een tip: neem de trap in de flauwe bocht. Samo Pivo is een biercafé naar ons hart met een geweldig terras waar het goed toeven is. Met meer dan 20 tappunten is de bierkaart een mengeling van nationaal (o.a. Lav, Niksicko, Zajecarsko, BiP en Kabinet) en internationaal (o.a. Erdinger, Grimbergen, Paulaner, Budvar, Staropramen, Tripel Karmeliet, Londen Pride en Brewdog). 

Het zal geen verrassing zijn dat wij ons vooral gelaafd hebben aan de bieren van Kabinet, een 'craft' brouwerij uit Nemenikuçe dat aan de voet van de berg Komaj ligt. Wij dronken hun APA met citra-hop (4,5%) en hun IPA met cascade (6,5%).

Adres: Balkanska 13, Belgrado 11000, website 

In de buurt

Ga winkelen in de Kneza Mihaila, de belangrijkste winkelstraat en voetgangerszone van de stad. Doe op zondag een communistische tour en laat je in drie uur alles vertellen over het communisme en de oorlogen (startpunt bij het standbeeld op het Spomenik Knezu Mihailu). Bezoek het Ministerie van Defensie dat in 1999 door een NAVO-bombardement werd getroffen en (nog) zo is gelaten (paar honderd meter lopen vanaf Samo Pivo). Bezoek het oude paleis dat op een steenworp afstand ligt.