L’Égalité, Brussel

Over L'Égalité

L'Égalité op het Saint-Gillesvoorplein is gespecialiseerd in bier uit eigen land. Het is België, België, België wat hier de klok slaat. Als je binnenkomt, zie je dat ook meteen. De muren zijn volgetimmerd met houten panelen waarop de namen van de bieren en hun smaak en herkomst zijn geschilderd. De houten panelen zijn sfeerbepalend voor het hele café. Ook opvallend is de grote koeling waarin de bieren op de juiste temperatuur worden bewaard.

Wij dronken er een Trappistes de Rochefort 6 (7,5%, gebrouwen met 2 mout- en 2 hopsoorten en het minst verkrijgbare bier van deze brouwerij) en een Bink Bloesem van brouwerij Kerkom, een bier van 7,1% dat wordt gebrouwen met 5 moutsoorten, 1 hopsoort, honing uit Sint-Truiden en perenstroop van Vrolingen.

Adres: Parvis de Saint-Gilles 47, 1060 Saint-Gilles, Brussel, facebook

In de buurt

Sint-Gilles is één van de 19 gemeenten in het Brussels Hoofstedelijk Gewest en ligt ingesloten door Anderlecht, Brussel-Stad, Elsene en Vorst. Je loopt de wijk binnen via de Hallepoort, de enige stadspoort van Brussel die bewaard is gebleven en die tegenwoordig dienst doet als museum. Als je op de Waterloosesteenweg loopt, valt meteen op dat je omhoog gaat. Niet vreemd dat Sint-Gilles vroeger ook wel Hoog-Brussel werd genoemd. Het duurt niet lang voordat je het Sint-Gillesvoorplein met Café L'Égalité aan je linkerhand aantreft. En als je nog even een paar honderd meter omhoog doorloopt over de Waterloosesteenweg en de Alsembergsesteenweg en linksaf slaat de Savoiestraat in, kun je ook een bezoek brengen aan de originele Moeder Lambic. Andere tips: gevangenis van Sint-Gilles, het monumentale gemeentehuis, het kasteel Munthof, de Sint-Gilleskerk en de woning/atelier van Horta.