Jónás Craft Beer House, Boedapest

Over Jónás Craft Beer House

Bij Jónás Craft Beer House hoef je drie dagen in de buik van een walvis (Bálna) te overleven. Nee, hier kom je gewoon om een lekker bier te drinken. Dat kan binnen of buiten op het terras dat een spectaculair uitzicht biedt op de Donau en de andere kant van de stad. Nog een voordeel: toeristen komen hier nog weinig. Echte smaken en pure ingrédiënten en lokaal gemaakt, dat is waar het bij Jónás om draait. Dat geldt niet alleen voor het bier, maar ook voor de limonades, de frisdranken, de koffie, de Palinka's en zelfs voor de whisky's. Met 8 bieren van de tap en een uitgebreide keuzen uit bier op fles is de bierkaart dik in orde hier. Je moet alleen wel goed opletten: lokaal wordt hier wat ruim opgevat. Niet alles komt uit de omgeving van Boedapest of zelfs maar uit Boedapest. Maar goed, voor iets meer dan 3 euro drink je hier een halve liter craft bier. Dus ons hoor je niet klagen!

Wij dronken er een Thurn und Taxis (5,5%) van de Fürstliche Brauerei Thurn und Taxis uit Regensburg (Duitsland), een Repeta (APA van 5,5%) van Gólem (microbrouwerij uit Hongarij) en een Ravasz Hod (Brown ale van 6,5%) van Reketye.

Fővám tér 11-12, Boedapest, facebook, geen website

In de buurt

Het Jónás Craft Beer House ligt aan de rechteroever van de Donau precies tussen twee bruggen in, de Petöfi Hid en de Szabadság Hid, en maakt onderdeel uit van het Balna (walvis), een commercieel, cultureel centrum dat werd ontworpen door de Nederlandse architect Kas Oosterhuis.  Jonas in de walvis dus. Hier vind je naast diverse winkeltjes en een kunstgalerie nog meer horeca, zoals  de Esco Bar & Café en Esetleg Bar & Bistro. Aan de overkant ligt het beroemde Gellert Hotel met zijn thermale baden. Ook leuk om te bezoeken - wel een beetje toeristisch - is de Nagy Vásárcsanok, een grote markthal. Andere tips: het Iparmüvészeti Müzeum, het museum voor toegepaste kunsten en het Magyar Nemzeti Múzeum.