Greifenklau, Bamberg

Over Greifenklau

In de Gaststätte en in de Biergarten van brouwerij Greifenklau is het goed toeven. Dat komt niet alleen door de ligging bovenop de Kaulberg (het is even een tippeltje omhoog vanuit de binnenstad), maar ook doordat Greifenklau nog nauwelijks voorkomt in de reisgidsen. Je treft hier dus nauwelijks toeristen, waardoor de 'locals' ruim in de meerderheid zijn en blijven. Nog een geluk, Greifenklau ligt ten opzichte van de meeste van de negen brouwerijen die Bamberg rijk is, enigszins afgelegen en heeft daardoor een geheel eigen karakter gehouden.

Uit de brouwerij, waar vader en zoon Brockard de scepter zwaaien (moeder runt het restaurant), komen de volgende vaste bieren: Lager (4,9%), Zwickel (4,9%) en Weizen (5,2%). Andere bieren die op seizoensbasis worden gebrouwen of niet altijd beschikbaar zijn: Märzen (5,2%), Bock (6,9%) en Greif-R (Rauch van 4,9%). Wij dronken er een Lager en een Zwickel die werden geserveerd in stenen mokken. Ja, bij Greifenklau is het goed toeven.

Tips: Laurenzikerwa (tweede zondag in augustus) en het aanslaan van het eerste vat Bockbier (Bockbieranstich) op de donderdag na Buss- und Bettag (november).

Adres:

In de buurt

Brouwerij Greifenklau ligt bovenop de Kaulberg. Vanaf hier loop je eenvoudig via de Bamberger Dom terug naar de binnenstad, maar als je verleiding niet kunt weerstaan - en wie zou dat willen? - dan kun je ook een stop maken bij de Wilde Rose Keller met het Wilde Rose Kellerbier, Pils en Weizen (elders gebrouwen), maar ook het Aecht Schlenkerla Rauchbier en Keesmann Herren-pils, of bij de Spezial Keller. Een alternatieve route naar beneden is via de Alter Graben en het pontje. Grüss Gott aus Bamberg!