Euston Tap, Londen

Over Euston Tap

De Euston Tap, of eigenlijk de Euston Taps, is zo'n bier spot waar je blijft terugkomen en die je met een beetje fantasie Het Beste Biercafé van de Wereld zou kunnen noemen. Aan fantasie natuurlijk geen gebrek, maar feit is wel dat bij Euston Tap alles klopt van de geweldige locatie tot de uitgebreide hippe bierkaart en van de taps die uit een koperen muur komen tot aan de goed geïnformeerde barmedewerkers. Kom daar maar eens om bij één van de vele traditionele pubs waar je vaak onvriendelijk wordt aangekeken en op zijn Engels wordt afgebekt.

De Euston Tap is gevestigd in twee oude klassieke stationsgebouwtjes met een identiek modern interieur. In 2016 breidde de Euston Tap (als je er voor staat het gebouwtje aan je rechterhand) zich uit naar de bijna identieke lodge aan de overkant van de weg. Hier zat vroeger de Cider Tap, maar dit is nu een bijna identieke uitbreiding met vrijwel dezelfde inrichting. Euston Tap 2 gaat trouwens later open. Het is voor Engelsman een vreemde aanblik: geen traditionele pompen waar cask ales uit worden opgepompt of waaruit de gewone ales worden getapt, maar in beide gebouwtjes is een prachtige koperen muur met taps. We hebben ze niet geteld, maar volgens de website zijn er 25 bieren van het vat (keg beers) en 16 cask conditioned ales (zonder CO2). En dan is er ook nog een uitgebreid assortiment aan bieren op fles.

Het is wel even zoeken naar het hele assortiment. Er is geen bierkaart en je moet je weg dus vinden met het krijtbord waar de bieren op tap zijn vermeld en met de koelkasten waar de bieren op fles staan tentoongesteld. Voor het krijtbord is het soms wel even rekken en strekken over de bar. Gelukkig is de bediening achter de bar ook meer dan bereid je te helpen in je zoektocht. Ook kan het snel druk worden in de kleine ruimtes. Als je de kronkelende trapjes op gaat, is er nog beperkte zitruimte naast de wc's en als het mooi weer is, kun je buiten staan of zitten. Maar ja, dit is Engeland: het regent er vaak.

Dat neem je allemaal voor lief, want Euston Tap rocks!

Contact: 190 Euston Rd, Kings Cross, London NW1 2EF, Verenigd Koninkrijk, website

 

In de buurt

De Euston Tap Rooms liggen aan de drukke Euston Road op een steenworp afstand van St. Pancras International Station en King's Cross St. Pancras Underground. Geen probleem dus om er snel te komen en ook weer heel snel weg te gaan. Maar dat is niet nodig. Start je dag bijvoorbeeld met een ontbijt in 49 Cafe op Marchmont Street. Van daar uit kun je naar de Thames wandelen en de 'biggies' doen of je wandelt naar Campden Town. In de buurt is ook genoeg te beleven, zoals het Foundling Museum, het Charles Dickens Museum of de British Library (naast St. Pancras International).

En als je dorst hebt gekregen of zin hebt in een vette Engelse hap zijn er genoeg pubs in de buurt, zoals Mc Glynn's Free House (1-5 Whitborne Street), O'Neills Kings Cross (7377 Euston Road), The Rocket (120 Euston Road) of the Royal George (Eversholt Street) en ga zo maar door. Je sluit je dag af met een hapje eten bij het hippe Caravan's Kings Cross (1 Canary Square).