Bura Brew, Poreč

Over Bura Brew

Na een aanloop van twee jaar, waarin hun droom werd uitgewerkt in een gedetailleerd business plan met een grondige analyse van de markt en het werven van de benodigde fondsen, openden de drie oprichters - Alessandro, Claudio en Veronika - in de lente van 2016 de deuren van hun onafhankelijke craft brewery Bura Brew. Hun namen verraden het al een beetje: Alessandro en Claudio zijn Italianen met een liefde voor bier. Alessandro woonde acht jaar lang in Dublin (Ierland), waar hij zich als bierliefhebber verdiepte in de biercultuur en waar hij la bella Veronika ontmoette die een Istrische moeder en een Duitse vader heeft en talen studeerde in Rome en Berlijn. Claudio was architect, maar ook Alessandro's beste vriend en een zeer verdienstelijk thuisbrouwer. De drie hebben de taken goed verdeeld: Alessandro doet de verkoop, Claudio is de brouwmeester en Veronika doet de financiën en heeft volgens de twee mannen de broek aan.

Op een hete zomerdag troffen wij Alessandro in de brouwerij die is gevestigd op een onooglijk industrieterrein aan de buitenkant van Porec, en hij liet ons vol enthousiasme hun installatie zien. Natuurlijk kochten we ook een t-shirt en een pakketje met de volgende bieren: Optimist Golden Ale (5,5%, blonde ale met Sloveense hop - Styrian Golding), Redsand Amber Ale (5,8%, amber ale gebrouwen met 4 moutsoorten en een mix van Sloveense en Amerikaanse hopsoorten) en tenslotte de Tornado IPA (6,2%, Engelse stijl IPA gebrouwen met gerste- en tarwemout en een mix van Engelse en Amerikaanse hopsoorten), of zoals ze dat zelf zeggen: de Istrian Pale Ale.

Adres: 26/19, Ul. Mate Vlašića, 52440, Poreč, Kroatië, website

 

Veronika Beckers

Claudio Rossi

Allesandro Zecchinati

In de buurt

Poreč (Italiaans: Parenzo, Duits: Parenz) is een stad en haven aan de westkust van Istrië in Kroatië. Van oorsprong is Poreč een Romeinse stad (Colonia Julia Parentum) en het werd in de loop der eeuwen door vele mogendheden overheerst, zoals de Byzantijnen, de Venetiërs en de Oostenrijkers. Na de Eerste Wereldoorlog werd Istrië als oorlogsbuit aan Italië toebedeeld, om na de Tweede Wereldoorlog bij Tito's verenigd Joegoslavië te worden toegevoegd. Na het uiteenvallen van Joegoslavië in de jaren negentig werd Istrië Kroatisch en dat is nog steeds zo. Toch zijn de buitenlandse invloeden nog zeer merkbaar. Het schiereiland doet Italiaans aan en wordt in de zomer overspoelt door buitenlandse - met name Duitse- toeristen - die hier komen voor de zon, de zee, het strand en het naturisme. Maar toch slaan velen ook Poreč niet over en dat is terecht. Het is een lieflijk stadje met een mooie boulevard, het historische centrum met vele monumenten en de ligging aan de Adriatische zee.