Browar Stu Mostów, Wroclaw

Over Browar Stu Mostów

Wroclaw werd al beschouwd als de bierhoofdstad van Polen en toen opende Browar Stu Mostów (de brouwerij van de 100 bruggen) haar deuren in 2014, waarmee het pleit voor Wroclaw als bierhoofdstad van Polen beslecht was. Deze brouwpub ligt iets buiten het centrum van de stad vlakbij de Warszawski- brug. Bij binnenkomst loop je direct links de trap op en kom je in de pub van waaruit je ook de brouwerij kunt overzien.

Voor eten en drinken is goed gezorgd in de pub. Het bier stroomt uit 10 hippe kranen en geeft een goed beeld van de hoge kwaliteit en variëteit van het craft beer in Polen. Wij dronken er een WRCLW Pils (5%), een Salamander American Wheat (4,6%), een Salamander Pale Ale (4,6%), een Salamander AIPA (6,6%), een ART8 Strawberry Berliner Weisse (3,8%) en een WRCLW Rye RIS (een Russian Imperial Stout van 10,2%). Allemaal bieren die goed en bovengemiddeld scoorden in vergelijking tot andere craft bieren. Tel daarbij op het heerlijke eten met o.a. kippenvleugels met  groene chilisaus en gefrituurde en gepaneerde paddestoelen. 

Adres: Jana Długosza 2, 51-162 Wrocław, website

In de buurt

Browar Stu Mostów ligt buiten het centrum van Wroclaw. Je kunt tram 6 of 11 nemen, maar het beste is natuurlijk om te lopen. Op het terrein van de brewpub vind je ook een craft bakkerijtje en een concept-store, waar je gebakjes, pretzels en leuke snuisterijen kunt kopen. Verder is er in de buurt niet zo heel veel te beleven, maar dat hoeft ook niet. Browar Stu Mostów is een belevenis op zich.