Brooklyn Brewery, New York

Over de Brooklyn Brewery

De Brooklyn Brewery werd opgericht in 1988. Na een aantal jaren als huurbrouwer te hebben gefungeerd, werd in 1996 in een voormalige Joodse broodfabriek in Williamsburg (Brooklyn, New York) de eigen brouwerij geopend. Het meeste bier van de Brooklyn Brewery, waaronder de Brooklyn Lager, komt echter niet uit deze ketels, maar wordt in Utica (New York) gebrouwen. Sinds 2011 is Garrett Oliver de brouwmeester. Het proeflokaal is geopend op vrijdag , zaterdag en zondag. Op andere dagen kun je een rondleiding doen (van tevoren reserveren).

Wij dronken er onder meer een American Ale (APA, 4,5%), een Pumpkin Ale (5%), een Bel Air Sour (5,8%),een Defender (IPA, 6,7%), een East IPA (6,9%), een Sorachi Ace (hoppy saison, 7,6%), een Black Chocolate Stout (10%), een Local 1 (strong belgian ale, 95), een Local 2 (dark abbey ale, 9%) en sloten af met een Barley Wine.

Let op: in 2016 werd bekend dat het pand in Williamsburg te koop staat. Hierdoor zou de Brooklyn Brewery mogelijk in de nabije toekomst gedwongen worden om een andere lokatie te zoeken. Begin 2017 werd bekend dat de huurovereenkomst toch is verlengd. Er zijn nog wel plannen om de brouwerij in Utica te verplaatsen naar een locatie op Staten Island. 

In de buurt

Breng ook een bezoek aan de nabijgelegen Greenpoint Brewery op 7 N 15th Street (paar honderd meter lopen). Ga shoppen op Bedford Avenue (Bad Av) en zijn zijstraten. Eet chicken met wafels bij Juliette op 135 N 5th Street. Loop door het Mc Carrenpark. Drink er nog eentje bij Mugs Alehouse op 125 Bedford Avenue.