A la Bécasse, Brussel

Over A la Bécasse

Je hebt vogelaars, bierspotters en vreemde vogels. La Bécasse (houtsnip) is eigenlijk wel een vreemde vogel, maar daar komen we niet voor. Wij komen voor het bier. A la Bécasse, geopend in 1877,  is één van de oudste cafés van Brussel en dat merk je goed aan het authentieke interieur dat stamt uit het einde van de 19e eeuw. De bierkaart biedt een ruim assortiment aan Belgisch en buitenlandse bieren, die je bij voorkeur nuttigt met iets te eten, zoals brood geserveerd op een houten plank met zachte witte kaas met radijzen of steak tartaar.

Maar de echte specialiteit van A la Bécasse is het geuzebier van brouwerij Timmermans uit het Vlaams-Brabantse Itterbeek. Wij dronken er een Lambic Doux (5%, jonge en zoete geuze), een Lambic Blanc (4%, witbier op basis van lambic), een Kriek (4%) en een Bourgogne des Flandres (5%, Vlaams Bruin), en lieten de rest van de kaart links liggen. Want zo hoort dat!

Adres: Rue de Tabora 11, B-1000 Brussel, website

 

In de buurt

A la Bécasse ligt in hartje centrum van Brussel. Het is wel even zoeken naar het café, want je moet door een smal steegje. Gelukkig staan en hangen er genoeg borden om je de weg te wijzen. Het ligt bij de Beurs van Brussel en het Place de la Bourse. Aan de andere kant van de Zuidstraat vind je de Grote Markt met het bekende Stadhuis. Andere tips: het Broodhuis, het Museum van Cacao en Chocolade, de Brussels Pub Crawl en het Belgian Brewers Museum.