Le Gambrinus, Mulhouse

Onze waardering:

Translate:

Over Le Gambrinus

Le Gambrinus is een bar/restaurant die recentelijk volledig gerenoveerd en opnieuw ingericht is. De bar biedt plaats aan 18 bieren van de tap en daarnaast een ruime selectie aan frisdranken en cocktails. er is een speelruimte voor de kinderen (voor diegenen die hun kroost liever kwijt dan rijk zijn) en een overdekte rookruimte (voor diegenen die graag vroeg dood willen). In het restaurantgedeelte kun je verse salades krijgen en hartige en zoete Flammküchen (tartes flambées). Met andere woorden: Le Gambrinus is een goede, levendige en bruisende bierspot voor liefhebbers van bier en Flammküchen.

Le Gambrinus heeft ook zijn eigen bier. En hier ben je meteen lost in translation, want Le Gambrinus wordt ook weleens aangehaald als Brasserie Le Gambrinus, maar we weten het zeker, ze hebben geen brouwketels, het is geen brouwerij en het bier wordt elders gebrouwen. Waar? Dat vertelt het verhaal niet en daar hebben we het ook bij gelaten. In het assortiment: l'Alsacienne Blonde (8,0%), l'Alsacienne Brune (7,0%) en Brasero de l'Hiver (7,0%). Voor de overige bieren moet je maar even bij de taps kijken. De bierkaart is niet al te betrouwbaar en het is vaak 'no have' op zijn Aziatisch. De l'Alsacienne Blonde is in ieder geval aan te prijzen, maar dat vooral om het mooie achterwerk op het etiket. Maar dat is logisch.

Adres: 5 Rue des Franciscains, 68100 Mulhouse, Frankrijk

In de buurt

Voor meer informatie over Mulhouse verwijzen we naar de andere bierspots (herhaling wordt vermoeiend): Chevaliers Teutoniques en Kraft Point. We wijzen hier nog op het restaurant Zum Sauwadala met lokale gerechten uit de Elzas dat op een steenworp afstand van Le Gambrinus ligt.