De horecatrend van 2021: Whiskey Sour

Nu het jaar 2020 definitief als verloren mag worden beschouwd, blikken wij alvast vooruit op de zomer van 2021. Wij voorspellen dat Whiskey Sour de absolute hit van volgend jaar zal gaan worden als drank in de horeca. Het heeft ons land nog niet bereikt, mede door alle Corona-perikelen, maar het is onvermijdelijk dat het ook onze kant op zal komen.

Hoe maak je het? Whiskey Sour is een klassieker onder de cocktails. Het is een mix van whiskey (meestal bourbon), citroensap, suiker of suikersiroop en soms een scheutje eiwit en natuurlijk veel ijsblokjes. Als garnituur in het klassieke whiskyglas wordt traditioneel een half sinaasappelschijfje of een maraschinokers toegevoegd.

Wat heeft het met bier te maken? Helemaal niets, behalve dat bier een halfproduct voor whisky is (of whisky doorgestookt bier) en dat sour een populaire bierstijl aan het worden is. Sterker, door het spoor van het bier te volgen, kwamen wij bij dit drankje uit. Follow the Beer, drink Whiskey Sour!

 

Geplaatst in Follow the trend en getagd met , , , .