Café De Bieb, Den Haag

Over De BieB

Achter de Koninklijke Stallen in de voormalige bibliotheek van Den Haag is Café De BieB gevestigd. In plaats van boeken te lenen, kun je hier nu terecht voor een hapje en een drankje. Ook is er geregeld live muziek.  Elke woensdag is er de open http://essayonlinewriter.com mic night en geregeld in het weekend zijn er ook optredens. Als het mooi weer is, is het terras op de platte schuit ook een echte aanrader.

Met 8 bieren van de tap en meer dan 25 bieren op fles is de bierkaart verrassend goed. Op tap vind je usual suspects als Jupiler, Hertog Jan pils en weizen, Leffe blond en brune, Chouffe, Vedett Blond en één wisseltap, waar Texels Bock onder stond. Dit bleek echter de Texels Springtij te zijn. What's in a name. De flessenkaart is veel interessanter met - naast wat bekende Belgen - bier van o.a. Kompaan (Den Haag), brouwerij 't IJ (Amsterdam), Oedipus (ook Amsterdam), de Scheldebrouwerij en de Texelse Bierbrouwerij.

Nog een punt van kritiek: de bieren van brouwerij 't IJ worden allemaal gepresenteerd als biologische bieren. Dat was vroeger het geval voor alle IJ-bieren, maar dat is niet meer zo. Het geldt alleen nog voor de Zatte en de Natte. De IJPA en de Flink zijn dat, vanwege de gebruikte hop, niet.

Wij dronken er een Thierry Sauvage van Kompaan. Dit blonde bier van 4,8% is de nieuwste telg aan de Kompaan-loot en kan worden getypeerd als een saison met koriander en een peperachtig aroma en smaak.

Adres: Veenkade 7-9, 2513 EE Den Haag, website

In de buurt

De Veenkade ligt aan de achterkant van Paleis Noordeinde bij de Paleistuin en de Koninklijke Stallen, waar de gouden koets en de glazen koets zich bevinden. Hoewel de Koninklijke Stallen niet toegankelijk zijn voor het publiek, is het best een kijkje waard. Vanaf De Bieb wandel je zo het Zeeheldenkwartier in, met de Piet Heinstraat, de Zoutmanstraat en de Prins Hendrikstraat als belangrijkste winkelstraten. Jaarlijks wordt hier ook eind juni het Zeeheldenfestival gehouden, een multicultureel festival met optredens, straattheater en activiteiten.

Als je de andere kant de Prinsestraat inloopt, richting het centrum, tref je leuke winkeltjes, kroegjes en restaurantjes. Hier is ook veel te beleven op biergebied: Brody's, Free Beer, Haagsche Broeder en de Huppel the Pub. De eerste twee vind je in de Prinsestraat, de laatste twee in de Oude Molstraat.