Brouwcafé De Hofnar, Den Haag

Over Brouwcafé De Hofnar

Het Brouwcafé is allang het Brouwcafé niet meer. Sinds de overname door de Hofnar, een café in Vlaardingen, is er veel veranderd. De brouwerij is vertrokken naar een pand een paar honderd meter verderop aan de Treiler, waar nu bieren onder de naam Brouwerij Scheveningen worden gebrouwen. Er wordt dus geen bier meer gebrouwen in het Brouwcafé De Hofnar. En dat is natuurlijk niet grappig. Ook het interieur is veranderd. Het bruine eetcafé heeft plaatsgemaakt voor een nieuw, fris uiterlijk. De nadruk ligt meer dan vroeger op het eten. Naar het bier is het even zoeken. Zo tref je op de website helemaal niets aan over de bierkaart. Dat is jammer en een gemiste kans.

Wat gebleven is, zijn de 'eigen' bieren van Brouwerij Scheveningen, een prima bierkaart die een mengeling biedt tussen Nederlandse en Belgische bieren, het zonnige terras en de vriendelijke bediening. Je kunt hier dus nog steeds prima terecht om een biertje te drinken. Vooral op een zonnige dag! En schroom dan niet om een tafeltje te delen. De zon is van iedereen en het terras ook.

Wij dronken er natuurlijk de bieren van Brouwerij Scheveningen: een Zuidwester (urtyp pilsener van 4,8%), een Bomschuit (Engelse IPA van 5,5%), een Scheveninger Tripel (tripel van 7,8%).

Adres: Doctor Lelykade 28, Scheveningen, website

In de buurt

Brouwcafé De Hofnar aan de Dr. Lelykade ligt aan de Tweede Haven van Scheveningen. Als je de kade afloopt richting de sluis en het afvoerkanaal, kom je langs Rootz at the Harbour en Catch by Simonis. In de Eerste Haven vind je de originele Simonis en de Visafslag, waar je bij Zeevlam kunt genieten van een pop-up diner. Van hieruit is het een steenworp naar het strand en kun je aan je rechterhand de pier zien liggen op ongeveer een kilometer afstand. En vergeet ook niet achterom te kijken, waar je op Strandweg 4 de nieuwe vestiging van Rootz - SC Rootz - zult aantreffen. Daar zijn we nog niet geweest, maar dat zal binnenkort vast wel gebeuren.