Brody’s American Taphouse, Den Haag

Over Brody's American Taphouse

Café Cremers, een begrip in Den Haag voor iedereen die van een 'dampie, peukie, sjeggie, sticky, jonko of sigaartje' houdt, is naar de kelder verhuisd, om plaats te maken voor Brody's American Taphouse. Brody's opende eind maart 2017 haar deuren en presenteert zichzelf als een taphouse met 25 taps met craft bieren en andere speciaalbieren van obscure Amerikaanse microbrouwerijen. Daarmee heeft de Beer Temple in Amsterdam er een Haags collega bij gekregen. Goed nieuws voor diegenen die in Den Haag wonen en van Amerikaans bier houden. Ze hoeven niet meer de hele trip naar Amsterdam te maken voor hun biertje.

Natuurlijk waren wij er als de kippen bij om een kijkje te nemen en het Amerikaanse bier te proeven. Het interieur is fris en modern, maar het meest in het oog springt toch wel de rij met taps aan de muur, die we zo goed kennen van de Verenigde Staten. Wij dronken er een Sixpoint Crisp (German pilsner van 5,4%), een Sixpoint Resin (Imperial IPA van 9,1%) en een Sixpoint 5 Beans (Imperial Porter van 10%).

Een punt van kritiek: van de 25 tappunten waren er op het moment dat wij er waren - 10 niet aangesloten. Van de 15 taps die wel waren aangesloten, stonden er bij 8 Europese bieren onder. Slechts 7 Amerikaanse bieren dus. Dat is best weinig voor een American Taphouse. Er waren wat problemen met de leveringen, aldus het personeel. Binnenkort nog maar eens een kijkje nemen en hopen dat alle taps dan gevuld zijn met Amerikaans bier.

Adres: Korte Molenstraat 2, 2513 BM Den Haag, facebook

In de buurt

Het is gezellig druk op biergebied in deze buurt. Schuin aan de overkant vind je FreeBeer, het bierwinkeltje met de growlers. Als je linksaf de Prinsessestraat ingaat, vind je aan de overkant van de Veenkade Café De Bieb. En als je Prinsessestraat oversteekt en de Molenstraat inloopt, vind je aan je rechterhand de Oude Molstraat met kloosterbrouwerij Haagsche Broeder, whisky- en biercafé Huppel The Pub en in de Papestraat biercafé Hoppzak.

De Prinsessestraat is een gezellig straatje met winkeltjes, cafés en restaurants. Andere tips: de Paleistuin aan de achterkant van Paleis Noordeinde, koffiebranderij Boon, het Korzo theater, ijssalon Florencia op de Torenstraat, vintage kleding bij Second Best en het winkeltje No Boys Allowed.